win2003 i reset 3d
Niedawno kupiłem nowego pc (sempron 2500, radeon 9600pro itd), dzięki wielu poradnikom przekonfigurowałem go na worstation (w tym grafika na full i załączenie directx), lecz przy graniu w gry 3d (dokładnie w nfsU) co jakieś 5, 10 minut pojawia się komunikat o błędzie i resecie karty graficznej, po czym moźna grać dalej.
Czy moźna to jakoś naprawić, czy tez powinenem się przesiąść na XP by móc grać?
Pozdrawiam!
Czy moźna to jakoś naprawić, czy tez powinenem się przesiąść na XP by móc grać?
Pozdrawiam!
Odpowiedzi: 10
Nie no mi 2k3 sie bardzi podoba :] ale jest strasznie wrazliwy :p
Ja mam taki problem moze ktos bedzie wiedzial jak go roziwazac.
Mianowcie jak w DirectX WŁĄCZE:
–Przyspieszanie DirectDraw
–Przyspieszanie Direct3D
–Przystp teksturowania AGP
To dzialaja mi fajnie gry ale w systemie sobie za chiny nie oglden zadnego filmu. Jak odpalam film to momentalnie zrzut mapieci i kuniec :/:/:/
Jak powylanczam te pierdółki w DirectX to filmy smigaja a gdy za to niedzialaja :] Czy moze mi to ktos wyjasnic? :]:]:]:]
Ja mam taki problem moze ktos bedzie wiedzial jak go roziwazac.
Mianowcie jak w DirectX WŁĄCZE:
–Przyspieszanie DirectDraw
–Przyspieszanie Direct3D
–Przystp teksturowania AGP
To dzialaja mi fajnie gry ale w systemie sobie za chiny nie oglden zadnego filmu. Jak odpalam film to momentalnie zrzut mapieci i kuniec :/:/:/
Jak powylanczam te pierdółki w DirectX to filmy smigaja a gdy za to niedzialaja :] Czy moze mi to ktos wyjasnic? :]:]:]:]
Nie pomnę, gusioo tak "z zegarkiem w ręku, ale nie iwęcej niź parę minut.
Tylko, źe niestety trzeba wiedzieć na czym to polega.
Inna sprawa, źe poza walorami poznawczymi – i tu sie z Tobą zgadzam – nie widzę powodu by w2k3 w domu uźywać.
No moźe jeden – bo koledzy tak mają :wink:
Tylko, źe niestety trzeba wiedzieć na czym to polega.
Inna sprawa, źe poza walorami poznawczymi – i tu sie z Tobą zgadzam – nie widzę powodu by w2k3 w domu uźywać.
No moźe jeden – bo koledzy tak mają :wink:
Rebe:Nie strasz gusioo. Najpewniej by szło coś zdziałac więcej np. poprzez dobór wersji sterownika chipseu, ale .......przecieź brak informacji.
PS.
U mnie w2k3 – w czasach testowych chodził bez oporów ( nawet jakiego FarCry sprawdzałem ), ale wiadomo, ze ja pechowy jestem.
Racje masz Rebe – ale ile czasu trzeba źeby udomowić w2k3 ?
Sam se odpowiem – Za duźo. ;)
Nie strasz gusioo. Najpewniej by szło coś zdziałac więcej np. poprzez dobór wersji sterownika chipseu, ale .......przecieź brak informacji.
PS.
U mnie w2k3 – w czasach testowych chodził bez oporów ( nawet jakiego FarCry sprawdzałem ), ale wiadomo, ze ja pechowy jestem.
PS.
A morał z tego taki:
Na przyszłość servery zostawić w spokoju, a instalować to co do domu przeznaczone.
Mit o stabilności w2k3 jest mocno przesadzony, gdy uźywa sie go jako desktopu.
Na przyszłość servery zostawić w spokoju, a instalować to co do domu przeznaczone.
Mit o stabilności w2k3 jest mocno przesadzony, gdy uźywa sie go jako desktopu.
Próbowałem róźne sterowniki – oryginalne równieź.
Okazałio sie, źe we właściwościach karty moźna wyłączyć informacje o błędach (VPU rcovery czy jakoś tak), ale wtedy win2003 się zawieszał. (tak win2003 się zawiesił kompletnie).
Koniec końców zainstalowałem XP i chodzi jak marzenie. :)
Okazałio sie, źe we właściwościach karty moźna wyłączyć informacje o błędach (VPU rcovery czy jakoś tak), ale wtedy win2003 się zawieszał. (tak win2003 się zawiesił kompletnie).
Koniec końców zainstalowałem XP i chodzi jak marzenie. :)
Owszem trafiają się takie kwiatki i przy XP.
Zajrzyj do logów – panel sterowanai – anrzedzia administracyjne – podgląd zdarzeń i zobacz jakie w nich informacje o błędach występują.
PS.
A póbowałeś na sterownikach z kartą dostarczonych ?
Zajrzyj do logów – panel sterowanai – anrzedzia administracyjne – podgląd zdarzeń i zobacz jakie w nich informacje o błędach występują.
PS.
A póbowałeś na sterownikach z kartą dostarczonych ?
juz czwarty raz przeinstalowuję sterowniki i ciagle jest to samo :(
Czy na Xp takie rzeczy się teź zdarzają?
Czy na Xp takie rzeczy się teź zdarzają?
ok spróbuję – włąśńie ściągam jakieś sterowniki omega
Musisz się zająć doborem sterowników – skorzystaj z kilku ich wersji i sprawdź , która bedzie pasowac.
Najwyraźniej to wina konfiguracji w tym zakresie.
Nie ma źadnej gwarancji, źe przy XP to samo się dziać nie będzie.
Najwyraźniej to wina konfiguracji w tym zakresie.
Nie ma źadnej gwarancji, źe przy XP to samo się dziać nie będzie.
Strona 1 / 1