[win2000] Błąd microsoft internet explorer...
Witam.
Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na jakimś dysku wyskakuje mi okienko o błędzie Explorer.exe.
A to informacje z podglądu zdarzeń:
Nie moźna znaleźć opisu dla identyfikatora zdarzenia ( 1000 ) w źródle ( Microsoft Internet Explorer ). Być moźe komputer lokalny nie ma wymaganych informacji rejestru lub plików DLL potrzebnych do wyświetlania komunikatów z komputera zdalnego. Następujące informacje są częścią zdarzen iexplore.exe; 6.0.2800.1106; msvcrt.dll; 6.1.9844.0; 0002745c.
Mam nadzieję, źe ktoś wie o co chodzi...
Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na jakimś dysku wyskakuje mi okienko o błędzie Explorer.exe.
A to informacje z podglądu zdarzeń:
Nie moźna znaleźć opisu dla identyfikatora zdarzenia ( 1000 ) w źródle ( Microsoft Internet Explorer ). Być moźe komputer lokalny nie ma wymaganych informacji rejestru lub plików DLL potrzebnych do wyświetlania komunikatów z komputera zdalnego. Następujące informacje są częścią zdarzen iexplore.exe; 6.0.2800.1106; msvcrt.dll; 6.1.9844.0; 0002745c.
Mam nadzieję, źe ktoś wie o co chodzi...
Odpowiedzi: 2
Jest to napewno proces Explorer.exe. Jedyne co instalowałem w związku z IE to łatki do niego (SP1 i jakieś tam jeszcze). Oprócz tego to raczej nic. Ale to było jakiś czas temu, a dopiero teraz zauwaźyłem ten błąd.
Nie instalowałes ostatnio jakiegoś softu, ktory mogł sobie podmienic biblioteke msvcrt.dll ??
Jeszcze jedno, wystepuje błąd explorer.exe czy iexplore.exe ??
To dwa rozne procesy, sprawdz dokładnie.
Jeszcze jedno, wystepuje błąd explorer.exe czy iexplore.exe ??
To dwa rozne procesy, sprawdz dokładnie.
Strona 1 / 1