win2000 + 4 karty sieciowe = router?
Witam
Mam pytanie. Czy jest taka moźliwość skonfigurowania kompa na win2000pro aby po wpięciu 4 kart sieciowych usodtępniał on internet przez kaźdą kartę i do tego aby wszystkie komputery podłączone do tego jednego (z win2000) widziały się w lokalnej microsoft networks??
dzięki za odpowiedź
Mam pytanie. Czy jest taka moźliwość skonfigurowania kompa na win2000pro aby po wpięciu 4 kart sieciowych usodtępniał on internet przez kaźdą kartę i do tego aby wszystkie komputery podłączone do tego jednego (z win2000) widziały się w lokalnej microsoft networks??
dzięki za odpowiedź
Odpowiedzi: 3
Jest jeszcze kilka "szczegolow". Zerknij moze co u Billa gadaja –> http://www.microsoft.com/windows2000/server/evaluation/overview/default.asp
OK dzięki EL NINO. Nasuwa mi się w takim razie pytanie... a mianowicie czym jeszcze istotnym (w sprawach sieciowych) róźni się win2000 server a win2000 pro??
Nie ma takiej mozliwosci jesli chodzi o pierwsza czesc pytania. W2k Pro udostepnia net tylko na jedna karte i musialbys miec W2k Server. Jedna karta i hub a do huba cztery kable.
Reszta, czyli skonfigurowanie sieci tak, aby komputery z tych czterech sieci sie widzialy, jest mozliwa.
Reszta, czyli skonfigurowanie sieci tak, aby komputery z tych czterech sieci sie widzialy, jest mozliwa.
Strona 1 / 1