Win XP zajmuje 2,5GB

Witajcie co zrobic by tyle nie zajmowal?? Mam zainstalowane SP1 + kazda aktualizacje z WU.

Odpowiedzi: 20

BAJA:
A tak na serio to wie moźe ktoś co by tu jeszcze pomóc naszemu biednemu userow? :) .

Chyba juz wiele nasz "userow" sie dowiedział, a to czy z tego skorzystał to nie wiemy :? . Mógłby mapisać coś czy dowiedział się co tyle zajmuje – samemu sprawdzić i się odpowiedzią z nami podzielić :D
Agentlos
Dodano
10.08.2004 17:56:24
BAJA:
A tak na serio to wie moźe ktoś co by tu jeszcze pomóc naszemu biednemu userow? :) .

Chyba juz wiele nasz "userow" sie dowiedział, a to czy z tego skorzystał to nie wiemy :? . Mógłby mapisać coś czy dowiedział się co tyle zajmuje – samemu sprawdzić i się odpowiedzią z nami podzielić :D
Agentlos
Dodano
BAJA:

Agentlos
Dodano
... i pamiętaj iź jedna ręka jest krótsza od drugiej :)

A tak na serio to wie moźe ktoś co by tu jeszcze pomóc naszemu biednemu userow? :)
BAJA
Dodano
10.08.2004 01:43:55
Rebe:
Seeker:

Ale winowajcę znalazłem , to .....palec mój własny mnie to zrobił – :lol:

To zastosuj sie do treści , co to je Cyrankiewicz w dni czerwcowe głosił – wszak palec ręki częścią jest.

To juź bardziej wole to ... starsze jest :roll:
"jeśli więc prawe oko jest powodem do grzechu wyłup je; jeśli prawa ręka ... odrąb ją "
Seeker
Dodano
09.08.2004 23:24:41
Seeker:

To zastosuj sie do treści , co to je Cyrankiewicz w dni czerwcowe głosił – wszak palec ręki częścią jest.
Rebe
Dodano
09.08.2004 23:20:02
Rebe:
No i masz ,Seeker, – po ki .....się wcinasz w fachowe rozmowy, jak nawet nie zuwaźłeś, źe Ci ktos taki plik podiwanił/ przeniósł.
Zanim następny post napiszesz chyba musisz się jeszcze sporo douczyć, bo tak to tylko się kompromitujesz.

A bo to pierwszy raz? :roll:

Seeker
Dodano
09.08.2004 23:16:13
dolek3 – czy w sprawdziłeś co tyle zajmuje w twoim Windowsie tak jak napisałem na począdku – jakimś programe tworzącym diagramy? Jak nie to sprawdz i napisz co program wykazał. Myślę źe to powinna byc ostateczna odpowiedz.
A tu link do tego polecanego przezemnie programu: http://www.idg.pl/ftp/download/pc_3744/EClea2_0.exe
Agentlos
Dodano
09.08.2004 22:46:30
Rebe:
malymulpepe:
Rebe nie chcialem podwazac Twojego autorytetu jak i wiedzy , kiedys spotkalem sie z czyms takim i uznalem za sluszne napisanie o tym.
Byc moze w tym tkwi problem ?
Pozdrawiam.

W źadnym razie nie odebrałem tego w ten sposób, a moje odpowiedzi wskazywały tylko na brak wiedzy bym się w tym zakresie wypowiedzieć miał.

Slusznie, zbytnio pospieszylem sie z ocena, co jednak nie zmienia mojego zdania o autorytecie jak i wiedzy, a nie chcac bezsensownych postow nabijac zasatanowmy sie nad odpowiedzia na zadane pytanie w poscie dolek3
Pozdrawiam
malymulpepe
Dodano
09.08.2004 22:41:18
malymulpepe:
Rebe nie chcialem podwazac Twojego autorytetu jak i wiedzy , kiedys spotkalem sie z czyms takim i uznalem za sluszne napisanie o tym.
Pozdrawiam.

W źadnym razie nie odebrałem tego w ten sposób, a moje odpowiedzi wskazywały tylko na brak wiedzy bym się w tym zakresie wypowiedzieć miał.
Rebe
Dodano
09.08.2004 22:28:06
gusioo:
A pomyślałeś, źe moźna go nie mieć wcale :?: Jak masz 512 RAM to se moźesz go w kosmos wy... walić :wink:
A teraz przepraszam, źe się w fachową dyspute wciołem, ze swoją nikłą wiedzą ;)

Masz 100% racji, nie wziąłem tego pod uwagę. Żadko spotykam kogoś kto ma 512 RAM więc u wszystkich spotykam pamięc wirtualą :lol: . Juź niedługo 512 MB RAM to będzie normalaka jak teraz 256 MB RAM :wink: .
Agentlos
Dodano
09.08.2004 22:23:14
Pozdrawiam.
malymulpepe
Dodano
09.08.2004 22:18:28
Wielokrotnie pisąłem, źe nie mam pojęcia nie tylko jak działają, ale nawet jak wyglądają programy typu kaaza. Być moźe więc to o czym piszesz jest słuszne – ja tego najzwyczajniej nie iwem. Trudno więc bym "nieznany czynnik" w swych wypowiedziach uwzględniał.
Rebe
Dodano
09.08.2004 22:05:19
Rebe:
Folder recycler – ten , w kórym są koszowe smieci trzymane – nie znajduje się w katalogu windows – ot cała odpowiedź.

Ok zgadzam sie jesli chodzi o np. NSW i jego kosz, ale byc moze inne programy chroniace cos trzymaja (nie koniecznie kosz)np. Kaaza (nie pamietam ktora wersja) czasami tworzy swoj folder w c:/windows/system32
Pozdrawiam.
malymulpepe
Dodano
09.08.2004 22:01:28
Folder recycler – ten , w kórym są koszowe smieci trzymane – nie znajduje się w katalogu windows – ot cała odpowiedź.
Rebe
Dodano
09.08.2004 21:51:27
Rebe:
Pominę obce programy chroniące system i pozornie usuwające pliki.

Rebe dlaczego chcesz pomijac ,moze to wlasnie taki progs czyma kosz (np. NSW) i stad ta wielkość /windows , sprostuj jesli sie myle, ale u mnie wlasnie tak jest z tym ze czyszcze to co 2 dni.
Pozdrawiam
malymulpepe
Dodano
09.08.2004 21:27:03
Agentlos:
Seeker:
Agentlos:
Dobra uwaga Rebe. On jest dokałnie na C:pagefile.sys. a tu chodzi o Folder C:Windows*.*

Coś mam zrabane i chyba formanta se szczele bo na C u mnie tego ni ma..

Jak nie masz to moźe masz na innym dysku :lol: . Ja sobie ustawiłem na C i na D po 500 MB i wygląda to u mnie tak:

A pomyślałś, ze moźna go nie mieć wcale :?: Jak masz 512 RAM to se moźesz go w kosmos wy... walić :wink:
A teraz przepraszam, ze się w fachową dyspute wciołem, ze swoją nikłą wiedzą ;)
Anonymous
Dodano
09.08.2004 17:02:03
No i masz ,Seeker, – po ki .....się wcinasz w fachowe rozmowy, jak nawet nie zuwaźłeś, źe Ci ktos taki plik podiwanił/ przeniósł.
Zanim następny post napiszesz chyba musisz się jeszcze sporo douczyć, bo tak to tylko się kompromitujesz.
Rebe
Dodano
09.08.2004 15:36:51
Seeker:
Agentlos:
Dobra uwaga Rebe. On jest dokałnie na C:pagefile.sys. a tu chodzi o Folder C:Windows*.*

Coś mam zrabane i chyba formanta se szczele bo na C u mnie tego ni ma..

Jak nie masz to moźe masz na innym dysku :lol: . Ja sobie ustawiłem na C i na D po 500 MB i wygląda to u mnie tak:
Agentlos
Dodano
09.08.2004 14:22:29
sfc /purgecache
sfc /cachesize=0

Te dwa polecenia (wpisane z konsoli) powinny zwolnić nieco miejsca. Moźliwe, źe czasem będzie potrzebna płytka w Windows'em po tej operacji, jeśli system będzie potrzebował jakiegoś pliku.

Poza tym moźna jeszcze spróbować wyczyścić folder "Prefetch".
mars28
Dodano
09.08.2004 14:09:46
dolek3
Dodano:
08.08.2004 16:56:38
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2