win xp x32 na komputerze x 64 Bit

Mam problem kupiłem komputer 2 rdzeniowy amd x64Bit i zainstalowałem na nim windowsa xp x32 Bity i okazało sie, że nie ma sterowników do szyny i do zarządzania systemowego czyś tam (teraz jest wyłączony więc nie pamiętam i tu rodzi sie pytanie czy brak tych sterów jest dlatego że inna jest architektura systemu a inna jednostki (x64 i x32) czy też powinienem przeszukać internet i znaleźć to gdzieś. Czy to jest do przeskoczenia czy też poprostu muszę zainsyalować wina x64 i będzie po kłopocie ??. Zaznaczam że przeszukałem wszystkie płyty ze sterami dołączone do sprzętu.

Odpowiedzi: 5

Dzięki sprawa rozwiązana a wyglądała ona tak: na płycie od płyty były stery i funkcja automatycznego instalowania wszystkich sterów poprostu wciskało się całość i wszystko się instalowało ale okazało się że jak zaczołem mimo wszystko instalować wszystko ręcznie z panelu głównego to jedne stery nie chciały sie w ogóle odpalić bez zainstalowanego Adobe Readera on dopiero coś rozpakowywał i uruchamiał program instalacyjny sterów chipsetu nVIDII :) dobre nie jak wziołem i zainstalowałem i to w dodatku przypadkowo readera (żeby przeczytać instrkcje) to reszta poszła bez problemu :) niezłe nie. Człowiek się uczy do końca życia.
wegaaa
Dodano
25.03.2008 22:39:13
Te sterowniki próbowałeś? [url]http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2611[/url]
spiderko
Dodano
25.03.2008 22:19:10
Chipset nVIDIA GeForceb6100/nForce 430
wegaaa
Dodano
25.03.2008 21:26:56
Płyta główna Gigabyte GA-M52S-S3P wszytko oparte na chipsetach nVidii - ale przeszuskałem wszytkie foldery jak nie mógł znaleźć automatycznie to przeszukiwałem ręcznie i nic zainstalowałem tez wszystko co tam sie dało zainstalować więc nie ma tych sterów na płycie dołączonej do płyty. Zadzwoniłemnawet do sklepu ze sprzetem żeby się poradzić powiedzieli że może się źle zainstalował system jeśli na płycie nie ma ale nie uśmiech mi się od nowa instalować systemu. Zresztą nic nie zmieniałem przy instalacji standardowo zainstalowałem wszystko.
wegaaa
Dodano
25.03.2008 21:24:39
Nie ma potrzeby zmiany systemu, wystarczy dograć brakujący driver. Płyta główna to...? Ewentualnie na jakim chipsecie oparta jest konstrukcja?
Anathema
Dodano
25.03.2008 18:19:29
wegaaa
Dodano:
25.03.2008 17:54:29
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1