Win XP Pro + SP2 + Java

Cześć
Zainstalowałem na nowym komputerze Win XP prof. Aktualizacja sciągneła SP2. Nie działa jednak aplety javy. Jak próbuję wchodzić np. na czat to w połowie wczytywania pojawiają sie okienka błędów i ... stop. Podczas wgrywania Open Office'a takźe pojawia się informacja o braku Javy. Sciągnąłem i zainstalowałem obsługe Javy od Ms potem od Sun i nic. Próbowałem zmieniac w ustawieniach i nic. Moźe ktoś z Was wie co z tym zrobić? W forum nie znalazłem niestety nic na temat.
pozdrawiam
Jarek

Odpowiedzi: 4

dzieki. Po prostu zainstalowałem OO bez obsługi Javy. Zobaczymy.
pozdrawiam
Jarek
yarq
Dodano
11.10.2004 14:13:19
W OO ma być java Suna – to wiadomo na pewno. Natomiast z tym wykrywaniem jej – sam tego doświadczłem – to juź byewa róźnie.
Tyle, źe odładnych paru lat – co prawda tylko za maszynę do psiania mi OO słuźy – nie widziałem by pakiet tej javy chciał do czegoś.
Rebe
Dodano
11.10.2004 13:57:26
no własnie. Po kolejnym odpaleniu komputera Czat ruszył ale .... jak instaluję Open Offic'a to nadal pokazuje mi "No Java Enviroment found". Nic nie rozumiem.
pozdrawiam
Jarek
yarq
Dodano
11.10.2004 13:49:44
A w zaawanych opcjach IE sprawdząłeś jak jest z ustawieniami dot. javy? – SP2 ma domyślnie ciut inne opcje zabezpieczeń poustawiane niź to bło poprzednio.
Rebe
Dodano
11.10.2004 13:13:42
yarq
Dodano:
11.10.2004 13:10:51
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1