Win XP Pro + SP2 + Java
Cześć
Zainstalowałem na nowym komputerze Win XP prof. Aktualizacja sciągneła SP2. Nie działa jednak aplety javy. Jak próbuję wchodzić np. na czat to w połowie wczytywania pojawiają sie okienka błędów i ... stop. Podczas wgrywania Open Office'a takźe pojawia się informacja o braku Javy. Sciągnąłem i zainstalowałem obsługe Javy od Ms potem od Sun i nic. Próbowałem zmieniac w ustawieniach i nic. Moźe ktoś z Was wie co z tym zrobić? W forum nie znalazłem niestety nic na temat.
pozdrawiam
Jarek
Zainstalowałem na nowym komputerze Win XP prof. Aktualizacja sciągneła SP2. Nie działa jednak aplety javy. Jak próbuję wchodzić np. na czat to w połowie wczytywania pojawiają sie okienka błędów i ... stop. Podczas wgrywania Open Office'a takźe pojawia się informacja o braku Javy. Sciągnąłem i zainstalowałem obsługe Javy od Ms potem od Sun i nic. Próbowałem zmieniac w ustawieniach i nic. Moźe ktoś z Was wie co z tym zrobić? W forum nie znalazłem niestety nic na temat.
pozdrawiam
Jarek
Odpowiedzi: 4
dzieki. Po prostu zainstalowałem OO bez obsługi Javy. Zobaczymy.
pozdrawiam
Jarek
pozdrawiam
Jarek
W OO ma być java Suna – to wiadomo na pewno. Natomiast z tym wykrywaniem jej – sam tego doświadczłem – to juź byewa róźnie.
Tyle, źe odładnych paru lat – co prawda tylko za maszynę do psiania mi OO słuźy – nie widziałem by pakiet tej javy chciał do czegoś.
Tyle, źe odładnych paru lat – co prawda tylko za maszynę do psiania mi OO słuźy – nie widziałem by pakiet tej javy chciał do czegoś.
no własnie. Po kolejnym odpaleniu komputera Czat ruszył ale .... jak instaluję Open Offic'a to nadal pokazuje mi "No Java Enviroment found". Nic nie rozumiem.
pozdrawiam
Jarek
pozdrawiam
Jarek
A w zaawanych opcjach IE sprawdząłeś jak jest z ustawieniami dot. javy? – SP2 ma domyślnie ciut inne opcje zabezpieczeń poustawiane niź to bło poprzednio.
Strona 1 / 1