win xp i udostepnianie netu blad 1068
Witam mam poważny problem z udostępnieniem połączenia internetowego i postaram się wam go opisać jak najdokładniej
A więc komputer z Windows xp Professional z sp1 z wyłączonym dalszym uaktualnianiem świeżo, co zainstalowany neostrada 1 512 kb z modemem Thomson Speedtouch bez programu tepsy tylko z zrobionym połączeniem karta sieciowa wbudowana na płytę główną sis Windows jest zainstalowany tak żeby nie trzeba było się logować po prostu się odpala karta sieciowa ma ustawiony ip i maskę reszta kompów ma ustawione dhcp jak chce włączyć w połączeniu od neostrady zezwalaj innym użytkownikom na łączenie się poprzez to połączenie lub załączyć systemowego firewalla dla tego połączenia to wyskakuje komunikat z błędem 1068 błąd grupy lub zależności, Nie mogę włączyć żadnej usługi sieciowej Znalazłem na jakimś forum ze pomaga programik winsockfix.exe usuwa jakieś błędne wpisy rejestru, co do tcp/ip i owszem zadziałało, ale po każdym ponownym uruchomieniu komputera już nie działa a jak zaskoczy to i tak wywala komunikat ze uruchomienie usługi nie powiodło się i na wszystkich komputerach Internet działa gorzej niż jak na zwykłym połączeniu modemowym 33600. A i kreator konfiguracji sieci tez nie działa po wybraniu ustawień zaczyna konfigurować i pisze, że nie może zakończyć pracy i mam spróbować z innymi ustawieniami.
Ktoś powiedział mi ze za wszystko ponosi win xp i to normalne bo to zabezpieczenie żeby ten system w taki sposób nie działał jako serwer i jak zrobię uruchamianie się systemu z logowaniem się jako admin to wszystko będzie działało poprawnie niestety ja już wróciłem do siebie do domu i dziś już tego nie sprawdzę ale kumple od tej sieci zarzekają się że tak system odpalała się zawsze i nigdy nie trzeba było się logować. Czy ktoś wie, o co chodzi i może mi jakoś pomóc?