win XP dysk Seagate 120GB Sata

witam
wczoraj bez problemu dzialal mi komp, spokojnie go tez wylaczylem, jak wrocilem i zaczalem wlaczac go to zamiast system sie odpalac pokazuje mi na monitorze ekran z opcjami
awaryjny, awaryjny z siecia, uruchom normalnie, itp jednak jak wybiore obojetnie ktora opcje to komputer zamiast wchodzic do systemu to sie po prostu resetuje i zaczyna sie od nowa uruchamiac i nie wiem co moze byc przyczyna
prosze bardzo o pomoc, nawet probuje uruchamiac plyte instalacyjna win xp ale to tez nic nie daje, cokolwiek zrobie czy na reperacje czy na ponowna instalacje
pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

W biosie ustaw botowanie na cd–rom.Sprawdź czy w flopie niema dyskietki.Przy instalowaniu XP wciśnij
byle jaki klawisz po ukazaniu sie informacji o rozruchu z cd–romu.instalka powinna ruszyć.
Anonymous
Dodano
08.02.2004 20:26:16
hej gieras
jak to dysk Sata miales w kieszeni??
ja dysk Sata mam normalnie przykreconego, poza tym nie mam dodatkowego w kieszeni dysku systemowego a jak mam dysk to nie jest systemowy
mi nawet cd bootowalny z win xp nie pomaga bo jak daje reperacje czy instalacje na nowo to na ekranie pojawia sie ze sprawdza dysk Sata i wiecej nic nie robi, a przynajmniej nie widze zadnego efektu, pewnie w nieskonczonosc by tak robil ze zostala by ta sama wiadomosc na ekranie
fakt faktem ze nie mialem sp1 wgranej natomiast wgrywalem jakies dodatkowe uakualnienia, moze to jest powodem, kurcze nie wiem co robic:(
pozdrawiam
Anonymous
Dodano
07.02.2004 14:51:43
ja mialem taki problem gdy dysk systemowy mialem w kieszeni, tez z dnia na dzien sie tak zrobilo :? wyciagnalem dysk z kieszni, podlaczylem go normalnie i dziala do dzisiaj. acha, w tym samym czasie mialem problem z blasterewm, ,wiec moze to ma zwiazek
gieras
Dodano
07.02.2004 14:27:21
Anonymous
Dodano:
07.02.2004 14:17:34
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1