win vista home premium!!!
ludzie pomocy
od kilku dni posiadam ten "wspanialy"? system w dodatku ejszcze w jezyku angielksim i nic nie moge zrobic...bo nie moge sie tu polapac:(
mam zrobiona siec miedzy kompem z vista a kompem z xp
pliki z xp moge przegladac na viscie odwrotnie nie bo na kompie z xp wyskakuje okienko ze nie ma jakis uprawnien
probowalam znalezc cos takiego jak przypisywanie praw uzytkownikom - i nie mam pojecia gdzie to jest w narzedziach administracyjnych nie ma (tak jak w xp) a jak chce w MMC dodac local user and groups to wyskakuje mi "this comp is running WVHP. this snapin may not be used with this wersion of win. to manage user account use the user account in the control panel" a w panelu sterowania nic nie ma! jest tylko moje konto i konto goscia - bo wlaczylam... i zmienianie hasel nazw obrazkow itp kont...
jak wlaczyc konto administratora w tym windowsie??? probowalam w regedit HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList - nie mam w ogole czegos takiego jak user list! gdzie i jak w takim razie to wlaczyc...??
i jeszcze pytanie jak podizelic dysk na partycje mialam 220gb dysk c uzylam wbudowanego narzedzia w narzedziach administracyjnych - i to byl blad! bo moglam zrobic tylko partycje 75gb wiecej sie nie dalo wiec stwierdzialam ze od tych 220 zrobie 75 i pozniej jeszcze raz od tego co zostalo czyli 140gb jeszcze na pol chcialam podzielic i jakies bylo moje rozczarowanie kiedy wciskajac shrink volume nie dalo sie nic zrobic! aniw pisac ile ma miec partycja nowa ani ile jest w ogole obecnej i ile bedzie po zmniejszeniu! zostalam ze 140gb na dysku systemowym i do tego 75gb dysku drugiego... jak podzielic to 140gb na pol?? czym?? jakim programem??
i jak narazie ostatnie pytanie czy jest mozliowsc odinstalowania visty i zainstalowania xp?? bo slyszalam ze vista cos tam zostawia przy jej odinstalowaniu i pozniej po zaisntalowaniu xp nie dziala on jak powinien...czy to prawda??
prosze o szybkie odpowiedzi bo juz mam dosc tego systemu nie umiem sobie z nim poradzic:(
Odpowiedzi: 14
Nic z tym nie zrobisz, ponieważ Gadu-Gadu wykorzystuje Windows Internet Explorer... Na przykład: reklama w głównym oknie komunikatora jest wyświetlana za pomocą owej przeglądarki internetowej. I nie da rady tego zmienić.
co zrobic zeby linki z gg otwieraly mi sie w firefoxie a nie w internet explorerze?? FF mam ustawionego jako domyslna przegladarka w okresl dostep do programow (czy cos takiego) mam ustawione na htm, html, shtml, xht, xhtml zeby owtieral FF a url, mht i mhtml na IE ale nawet jesli to zmienie na FF to nic nie daje...
juz sobie poradzilam... zwiekszylam partycje systemowa c o tyle ile ja wczesniej pomnijeszylam a pozniej tworzylam nowe partycje z dysku c na dysk f i g i tyle inaczej sie nie dalo...
teraz jeszcze jedno pytanko czy w viscie home premium jest mozliwosc zmiany jezyka wyswietlania na polski?? tzn zeby wszytsko bylo po polsku menu itp itd...?? bo wiem ze taka opcja jest mozliwa w wersji ultimate i enterprise...mozna zainstalowac jakie LIT albo MUI ale w LIT nie moglam znalezc jesyka polskiego w ogole no i nie wiem gdzie to sciagnac..:/
i jeszcze jedno co zrobic zeby linki z gg otwieraly mi sie w firefoxie a nie w internet explorerze?? FF mam ustawionego jako domyslna przegladarka w okresl dostep do programow (czy cos takiego) mam ustawione na htm, html, shtml, xht, xhtml zeby owtieral FF a url, mht i mhtml na IE ale nawet jesli to zmienie na FF to nic nie daje...
-
[quote=megiś] teraz jeszcze jedno pytanko czy w viscie home premium jest mozliwosc zmiany jezyka wyswietlania na polski?? tzn zeby wszytsko bylo po polsku menu itp itd...?? [/quote] Nie.
Jesteś pewna że zaznaczylaś przy instalcji full??
poszukaj lepiej opcji resize nigdy tego programu nie instalowałem ale jestem 100% pewny ze jest taka lub podobna opcja, pewnie po kliknieciu PPM jest menu gdzie jest ta opcja lub w tools lub whatever...
Posty dotyczące wołania o pomoc usunąłem. Nie ma takiej potrzeby, zapewne ktoś kto by znał odpowiedź to chętnie by jej udzielił ;-)
????????????????????????
ludzki prosze pomozcieee....!:(
nikt nie wie jak mi pomoc...??:((((
nie ma opcji resize powieksz pomniejsz jest tylko opcja zwieksz ilosc wolnego miejsca...ale nie chodzi mi o jej zwiekszanie tylko zmniejszanie...lub o to czy jak na partycji dysku c zrobie utworz nowa partycje to czy te dane ktore mam na dysku c nie ulegna sformatowaniu... bo nie chce zeby sformatowal mi sie dysk....
ten program gparted nie moglam go nigdzie znalezc moze jakis link?? no i czy ten program nie sformatuje mi danych ktore mam na dysku c??
JAk utworzysz nową to spyta się z której partycji sobie wziąść miejsce ale chyba nie o to ci chodzi,
napewno jest opcja resize... powieksz/pomniejsz.
Możesz tez gparted sobie sciagnąć
ok dzieki wielkie za linki i za pomoc ale jednak prosilabym o kjeszcze jedna rade...
chodzi o to zmniejszenie partycji
mialam 220gb na dysku c i dysk d 12gb - recovery za pomoca narzedzia wbudowanego w viscie udalo mi sie mniejszyc ten dysk c o 75gb (bo wiecej sie nie dalo wpisac) wiec mam teraz 140gb dysk c dysk d (recovery) 12gb i dysk f 75gb i chce jeszcze zmniejszyc ten dysk c o kolejne 75gb bo 140gb to jak dla mnie za duzo na dysk systemowy - bo nic innego nie chce na nim trzymac tylko system +jakies programy reszta na innych dyskach... weszlam dzisiaj znowu w to narzedzie systemowe visty do smniejszania partycji i dysk c moge zmniejszyc tylko o 20gb!! i mam pytanie poniewaz nie wiem jakim programem moge stworzyc nowa partycje tak zeby nie usunac i nie sformatowac partycji c
sciagnelam demo programu acronis disk director i nie wiem bo moge tam zwiekszyc partycje albo utworzyc nowa.... i pytanie czy jesli klikne utworz nowa to czy dysk c sie sformatuje???? bo nie chce go formatowac... szukam takiego programu ktory pozwoli mi podzielic dysk c na pol bez formatowania...co do zwieksz partycje w/w programie to czy jesli zwieksze ja o to co ja pomniejszylam to czy dane z dysku c sie nie wymarza?? bo na dysku f utworzonym przeze mnie nie ma zadnych danych... jesli da rade tak zrobic to jak pozniej w narzedziu systemowym w viscie zwiekszyc rozmaiar partycji ktory chce uzyskac?? np ze chce pomniejszyc dysk c o 140gb a nie tylko o 75??
badzo prosze o jasne wytlumaczenie jak to dziala...
z gory dziekuje
pozdraiwma
http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=156735
http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=159322
http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=159409
[quote=megiś]i jak narazie ostatnie pytanie czy jest mozliowsc odinstalowania visty i zainstalowania xp?? bo slyszalam ze vista cos tam zostawia przy jej odinstalowaniu i pozniej po zaisntalowaniu xp nie dziala on jak powinien...czy to prawda??[/quote]
Tak, jest taka możliwość... Jeśli będziesz mieć problemy z instalacją to wpisz w szukajkę frazę AHCI i poczytaj. Co do reszty to nie rozumiem, co niby zostawia?
no tak dzieki wielkie za pomoc... a moze chcociaz jakies linki?? ja jakos nie moge nic znalezc a szukam od wczoraj:((
Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz w archiwum forum.
Strona 1 / 1