Win Route i Quake 3.
Chcąc pograć w Quake 3 po sieci musze wyłączyć Win Route`a by móc połączyć sie z jakimś serwerem w Internecie.Win Rout`e w moim PC słuźy do przekazania łacza na inne kompy w moim domu, więc nie moge go wyłaczać bo pozbawiam internetu innych domowników. Domyślam sie źe problem tkwi w otwarciu odpowiednich portów w Win Roucie z których korzysta ta gra łącząc sie z Internetem.Tylko jake to porty?? Prosze o odpowiedź. Jeśli macie inne sugestie to teź byłbym wdzięczny.
Odpowiedzi: 13
WITAJCIE
Piszę tu jeszcze raz bo dalej mam problem .
Tyle źe nie z netlimiterem (dałem se spokój)ale z
SON–em (sygate office network ) .
Skonfigórowałem go chyba jak naleźy ale nie dosyć źe nie mogę zwolnić transweru dla sieci , to jeszcze co jakiś czas SON odcina mi gościa od neta .
nie zaleźy mi juź tak na tym ograniczaniu lecz na zamknięciu niektórych portów uźywam SON 4.2 builid 803
więc jest tu i bandwidth –>coś takiego ,
mam ogromną prośbę czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak mam ustawic ten program ?
konkretnie chodzi mi o to gdzie mam wpisać klienta
i gdzie wpisać te porty które chcę zablokować
pozdrawiam
ps. wiem źe było o tym ale nie mogę zatrybić ,nawet znalazłem coś w sieci (skreny ) ale teź nic nie pomogło .
Moźe ktoś z was ma ten program i działa jak się naleźy .?
pozdrawiam all
Piszę tu jeszcze raz bo dalej mam problem .
Tyle źe nie z netlimiterem (dałem se spokój)ale z
SON–em (sygate office network ) .
Skonfigórowałem go chyba jak naleźy ale nie dosyć źe nie mogę zwolnić transweru dla sieci , to jeszcze co jakiś czas SON odcina mi gościa od neta .
nie zaleźy mi juź tak na tym ograniczaniu lecz na zamknięciu niektórych portów uźywam SON 4.2 builid 803
więc jest tu i bandwidth –>coś takiego ,
mam ogromną prośbę czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak mam ustawic ten program ?
konkretnie chodzi mi o to gdzie mam wpisać klienta
i gdzie wpisać te porty które chcę zablokować
pozdrawiam
ps. wiem źe było o tym ale nie mogę zatrybić ,nawet znalazłem coś w sieci (skreny ) ale teź nic nie pomogło .
Moźe ktoś z was ma ten program i działa jak się naleźy .?
pozdrawiam all
Witam EL NINO . zainstalowałem Netlimiter–a ,i mogę blokować wszystkie swoje downloady ale kompa z sieci (który łączy się z netem za pomocą mojego) nie mogę przyciąć tym programem.
Jest w tym programie coś takiego jak : network configuration wizard moźe to to.
u mnie jest tak : widzę wszystko co się łączy z netem czy z kompem kumpla ale nie pokazuje mi gdy ten łączy się z netem i coś doi (kaza :evil: ).
dziwne.
pozdrawiam
ps. nie wiem czy to istotne,ale łączymy się tak :
ADSL usb do mojego kompa karta sieciowa , słicz (chyba tak się nie pisze hehe) , i jego karta sieciowa
.
jeszcze jedno
kiedy otwieram network configuration wizard to pokazuje mi nr ip : 192.168.0.0 a nr.karty mojego znajomego kończy sie .02
nie mogę tego zmienić w tym programie.
IP od prowidera mam zawsze inny ale program pokazuje mi poprawnie
Jest w tym programie coś takiego jak : network configuration wizard moźe to to.
u mnie jest tak : widzę wszystko co się łączy z netem czy z kompem kumpla ale nie pokazuje mi gdy ten łączy się z netem i coś doi (kaza :evil: ).
dziwne.
pozdrawiam
ps. nie wiem czy to istotne,ale łączymy się tak :
ADSL usb do mojego kompa karta sieciowa , słicz (chyba tak się nie pisze hehe) , i jego karta sieciowa
.
jeszcze jedno
kiedy otwieram network configuration wizard to pokazuje mi nr ip : 192.168.0.0 a nr.karty mojego znajomego kończy sie .02
nie mogę tego zmienić w tym programie.
IP od prowidera mam zawsze inny ale program pokazuje mi poprawnie
Zainteresuj sie programem, ktory nazywa sie Netlimiter.
Wojtek_jjj napisz czy sobie poradziłeś ,jak tak to napisz z kąd wziąłeś opis (po polsku)
Majbardziej zaleźy mi na blokowaniu transweru dla jakiegoś gostka który non stop ciąąąąąąąąągnie kazom heh
pozdrawiam
Majbardziej zaleźy mi na blokowaniu transweru dla jakiegoś gostka który non stop ciąąąąąąąąągnie kazom heh
pozdrawiam
a jak tego wingate trzeba skonfigurowac?
moze jakiś link?
Z góry dzieki
Pozdrowienia
moze jakiś link?
Z góry dzieki
Pozdrowienia
HEH!!! no dobra zmienię to, ALE NIE DZIW SIĘ Ż ETAK NAPISAŁEM!!! (co do tego to odpisz na priv)
Mam komputer lepszy od waszych wszystkich wziętych w kupę!!!
neoski zastanów się co ty piszesz :idea: chcesz takim podpisem uzyskać sympatię na forum... :idea:
Nie ma za co!!! :P :P :P
Zmieniłem zgodnie z zaleceniem na Win Gate`a i jak ręka odjął. Dzięki panowie! Waźne źe działa, a w szczegóły nie wnikam czemu przy Win Roucie były problemy. :D Pozdrawiam wszystkich.
Nie masz co robic neoski ? Nudzisz sie ? To zdejm moze ubranie, poloz sie obok i pilnuj bo ja Cie tez killem with the widły :evil: .neoski:KILL'EM WITH THE GAUNLET
W razie czego to ten tekscik jest moj.
KILL'EM WITH THE GAUNLET :!: :!: :!: :!: :!: :!:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
(w razie co to ten tekścik jest z quake'a) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
(w razie co to ten tekścik jest z quake'a) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Po co ?neoski:Najlepiej udostępnić wszystkie porty
To w koncu udostepniac te porty czy tez nie ? I skad ten haker ?neoski:Chociaź jeźeli jest to sieć podtytułem 10 (20) osób i jedna z nich prawdopodobnie jest hackerem to nie radzę.
To jest chyba Twoja najtrafniejsza odpowiedzneoski:A jak nie to nie wiem :lol: :lol:
:wink: .
andyv,
co to za wersja WR ? Moze starsza zda egzamin ? Czy jest tam jakis firewall w tym WR ? Moze ktorys z serwisow tego WR pracuje na tym samym porcie ktorego wymaga Q3 ?
Zmiana na WinGate ?
Najlepiej udostępnić wszystkie porty (źęby moźna było grać, pracować, ściągać pliki przez kazęę). Chociaź jeźeli jest to sieć podtytułem 10 (20) osób i jedna z nich prawdopodobnie jest hackerem to nie radzę. Jeźeli chcesz wiedzieć jakie są to porty to zawsze jak łączysz się w Quake'u masz IPnp. 172.221.23.1:1234 to to na końcu po dwukropku do jest port. Wtedy udostępniasz ten port i powinno działać. A jak nie to nie wiem :lol: :lol:
Strona 1 / 1