Win Route i Quake 3.

Chcąc pograć w Quake 3 po sieci musze wyłączyć Win Route`a by móc połączyć sie z jakimś serwerem w Internecie.Win Rout`e w moim PC słuźy do przekazania łacza na inne kompy w moim domu, więc nie moge go wyłaczać bo pozbawiam internetu innych domowników. Domyślam sie źe problem tkwi w otwarciu odpowiednich portów w Win Roucie z których korzysta ta gra łącząc sie z Internetem.Tylko jake to porty?? Prosze o odpowiedź. Jeśli macie inne sugestie to teź byłbym wdzięczny.

Odpowiedzi: 13

WITAJCIE
Piszę tu jeszcze raz bo dalej mam problem .
Tyle źe nie z netlimiterem (dałem se spokój)ale z
SON–em (sygate office network ) .
Skonfigórowałem go chyba jak naleźy ale nie dosyć źe nie mogę zwolnić transweru dla sieci , to jeszcze co jakiś czas SON odcina mi gościa od neta .
nie zaleźy mi juź tak na tym ograniczaniu lecz na zamknięciu niektórych portów uźywam SON 4.2 builid 803
więc jest tu i bandwidth –>coś takiego ,
mam ogromną prośbę czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak mam ustawic ten program ?
konkretnie chodzi mi o to gdzie mam wpisać klienta
i gdzie wpisać te porty które chcę zablokować
pozdrawiam
ps. wiem źe było o tym ale nie mogę zatrybić ,nawet znalazłem coś w sieci (skreny ) ale teź nic nie pomogło .
Moźe ktoś z was ma ten program i działa jak się naleźy .?
pozdrawiam all
smiernof
Dodano
18.02.2004 00:00:33
Witam EL NINO . zainstalowałem Netlimiter–a ,i mogę blokować wszystkie swoje downloady ale kompa z sieci (który łączy się z netem za pomocą mojego) nie mogę przyciąć tym programem.
Jest w tym programie coś takiego jak : network configuration wizard moźe to to.
u mnie jest tak : widzę wszystko co się łączy z netem czy z kompem kumpla ale nie pokazuje mi gdy ten łączy się z netem i coś doi (kaza :evil: ).
dziwne.
pozdrawiam
ps. nie wiem czy to istotne,ale łączymy się tak :
ADSL usb do mojego kompa karta sieciowa , słicz (chyba tak się nie pisze hehe) , i jego karta sieciowa
.
jeszcze jedno
kiedy otwieram network configuration wizard to pokazuje mi nr ip : 192.168.0.0 a nr.karty mojego znajomego kończy sie .02
nie mogę tego zmienić w tym programie.
IP od prowidera mam zawsze inny ale program pokazuje mi poprawnie
smiernof
Dodano
09.02.2004 18:58:56
Zainteresuj sie programem, ktory nazywa sie Netlimiter.
EL NINO
Dodano
09.02.2004 15:23:31
Wojtek_jjj napisz czy sobie poradziłeś ,jak tak to napisz z kąd wziąłeś opis (po polsku)
Majbardziej zaleźy mi na blokowaniu transweru dla jakiegoś gostka który non stop ciąąąąąąąąągnie kazom heh
pozdrawiam
smiernof
Dodano
08.02.2004 14:47:59
a jak tego wingate trzeba skonfigurowac?
moze jakiś link?
Z góry dzieki
Pozdrowienia
Wojtek_jjj
Dodano
01.11.2003 10:51:10
HEH!!! no dobra zmienię to, ALE NIE DZIW SIĘ Ż ETAK NAPISAŁEM!!! (co do tego to odpisz na priv)
neoski
Dodano
27.06.2003 14:48:39
Mam komputer lepszy od waszych wszystkich wziętych w kupę!!!

neoski zastanów się co ty piszesz :idea: chcesz takim podpisem uzyskać sympatię na forum... :idea:
aligator
Dodano
27.06.2003 14:40:50
Nie ma za co!!! :P :P :P
neoski
Dodano
27.06.2003 14:29:26
Zmieniłem zgodnie z zaleceniem na Win Gate`a i jak ręka odjął. Dzięki panowie! Waźne źe działa, a w szczegóły nie wnikam czemu przy Win Roucie były problemy. :D Pozdrawiam wszystkich.
andyv
Dodano
27.06.2003 02:36:55
neoski:
KILL'EM WITH THE GAUNLET
Nie masz co robic neoski ? Nudzisz sie ? To zdejm moze ubranie, poloz sie obok i pilnuj bo ja Cie tez killem with the widły :evil: .

W razie czego to ten tekscik jest moj.
EL NINO
Dodano
25.06.2003 21:53:20
KILL'EM WITH THE GAUNLET :!: :!: :!: :!: :!: :!:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

(w razie co to ten tekścik jest z quake'a) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
neoski
Dodano
25.06.2003 21:41:48
neoski:
Najlepiej udostępnić wszystkie porty
Po co ?
neoski:
Chociaź jeźeli jest to sieć podtytułem 10 (20) osób i jedna z nich prawdopodobnie jest hackerem to nie radzę.
To w koncu udostepniac te porty czy tez nie ? I skad ten haker ?
neoski:
A jak nie to nie wiem :lol: :lol:
To jest chyba Twoja najtrafniejsza odpowiedz
:wink: .

andyv,
co to za wersja WR ? Moze starsza zda egzamin ? Czy jest tam jakis firewall w tym WR ? Moze ktorys z serwisow tego WR pracuje na tym samym porcie ktorego wymaga Q3 ?
Zmiana na WinGate ?
EL NINO
Dodano
25.06.2003 21:30:17
Najlepiej udostępnić wszystkie porty (źęby moźna było grać, pracować, ściągać pliki przez kazęę). Chociaź jeźeli jest to sieć podtytułem 10 (20) osób i jedna z nich prawdopodobnie jest hackerem to nie radzę. Jeźeli chcesz wiedzieć jakie są to porty to zawsze jak łączysz się w Quake'u masz IPnp. 172.221.23.1:1234 to to na końcu po dwukropku do jest port. Wtedy udostępniasz ten port i powinno działać. A jak nie to nie wiem :lol: :lol:
neoski
Dodano
25.06.2003 18:40:49
andyv
Dodano:
23.06.2003 22:44:29
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1