[win ME] Problem z usunieciem pliku – inny niź wszystkie!!!
Mam taki problem, gdyź ściągnełem kiedyś dzwonki do telefonu i były spakowane jako archiwum rar, i tyle źe zapisane zostały jako nowo|ci.rar i chyba wlasnie przez to nie moge go skasować gdzy przy skasowaniu wyświetla sie taki błąd:
i chciałem zauwaźyć źe przejrzalem forum, i próbowalem np. usunąć to poprzez Dos Navigator [z Windowsa] czy teź Total commandera, ale wyświetla w 1–szym przypadku źe nie moźe, a 2–im przypadku, źe nie ma takiego ploiku na HDD, mimo iź moźna go znaleźć.
System chyba uwaźa źe po czesci tego nie ma, a po czasci jest. Plik waźy niby 0 bajtów, i nie idzie go otworzyć.
Problem nie jest taki błahy gdyź przez ten problem scandisk wciąź mi pokazuje źe mam błędy na HDD, i przez to wogóle nie moge przeprowadzić Defragmentacji.[/img]
i chciałem zauwaźyć źe przejrzalem forum, i próbowalem np. usunąć to poprzez Dos Navigator [z Windowsa] czy teź Total commandera, ale wyświetla w 1–szym przypadku źe nie moźe, a 2–im przypadku, źe nie ma takiego ploiku na HDD, mimo iź moźna go znaleźć.
System chyba uwaźa źe po czesci tego nie ma, a po czasci jest. Plik waźy niby 0 bajtów, i nie idzie go otworzyć.
Problem nie jest taki błahy gdyź przez ten problem scandisk wciąź mi pokazuje źe mam błędy na HDD, i przez to wogóle nie moge przeprowadzić Defragmentacji.[/img]
Odpowiedzi: 15
[alt] + 60 (z numerycznej)
Dorzucam pliczek wlasnej produkcji ze wszystkimi haszami (kodami ASCII). Odpalasz i wciskasz enter.
(***, nie dorzuce bo:
Chwilę potem...
http://pl.wikipedia.org/wiki/ASCII
Dorzucam pliczek wlasnej produkcji ze wszystkimi haszami (kodami ASCII). Odpalasz i wciskasz enter.
(***, nie dorzuce bo:
:/ )Brak dostępu do katalogu: '/public_html/forum' serwera FTP. Sprawdź ustawienia swojego klienta (programu) FTP.
Chwilę potem...
http://pl.wikipedia.org/wiki/ASCII
nie chcę zakłądać nowego tematu więc napiszę tu:
chciałem zastowować pewną metodę po uruchomieniu kompa z dyskietki startowej (win xp pro polska wersja) ale źeby uźyć tą komende trzeba uźyć znaku <
niestety po uruchomieniu kompa z dyskietki startowej załącza mi się polska klawiatura i w źaden sposób nie mogę tego znaku napisać.. próbowałęm juź chyba ze 3 razy kaźdą kombinację jaka mi wpadłą do głowy i nic z tego
wie ktoś moźe jak postawić ten znak <
??
chciałem zastowować pewną metodę po uruchomieniu kompa z dyskietki startowej (win xp pro polska wersja) ale źeby uźyć tą komende trzeba uźyć znaku <
niestety po uruchomieniu kompa z dyskietki startowej załącza mi się polska klawiatura i w źaden sposób nie mogę tego znaku napisać.. próbowałęm juź chyba ze 3 razy kaźdą kombinację jaka mi wpadłą do głowy i nic z tego
wie ktoś moźe jak postawić ten znak <
??
Wyrazilem sie niejasno :) Naprawil błedy... moglem spokojnie usunac pliki z dziwnymi nazwami.
Bejkrools:Ja tez mialem parę takich plików, jednak scandisk dosowy pomógł.
To ci bestia, nie program :mrgreen:
Ps. Jakiź to przełącznik sprawił ,źe scandisk w killera plików się zmienił ? :shock:
Ja tez mialem parę takich plików, jednak scandisk dosowy pomógł.
Po dogłębnym przeczytaniu tematu który zapodał Seeker, wpadłem na pewien pomysł, i udało mi się usunąć ten felerny plik.
Co ciekawe, w windows ME , uruchamiając wiersz poleceń z dyskietki startowej, nie reaguje wogóle na tekie komendy jak: scandisk, chkdsk, deltree, xcopy, a rd teź nie działa jak powinno. :–/
Ale wracając do tego jak rozwiązałem problem. Skopiowałem całą zawartość folderu z Pulpitem, w inne miejsce na dysku. Wszedłem, do dosa, i postanowilem usunąć cały folder, a źe nie mogłem wykonać ani komendy deltree (dos nie znał tego polecenia), ani rd (dos pisał źe zła ścieźka czy określenie,– a wpisałem wszystko ok), no więc wszedłem w dosie, do Dos Navigator, i tam skasowałem katalog z pulpitem, a później podmieniłem ten co go wcześniej skopiowałem. :) i pliku nie ma.
Co ciekawe, w windows ME , uruchamiając wiersz poleceń z dyskietki startowej, nie reaguje wogóle na tekie komendy jak: scandisk, chkdsk, deltree, xcopy, a rd teź nie działa jak powinno. :–/
Ale wracając do tego jak rozwiązałem problem. Skopiowałem całą zawartość folderu z Pulpitem, w inne miejsce na dysku. Wszedłem, do dosa, i postanowilem usunąć cały folder, a źe nie mogłem wykonać ani komendy deltree (dos nie znał tego polecenia), ani rd (dos pisał źe zła ścieźka czy określenie,– a wpisałem wszystko ok), no więc wszedłem w dosie, do Dos Navigator, i tam skasowałem katalog z pulpitem, a później podmieniłem ten co go wcześniej skopiowałem. :) i pliku nie ma.
Nie gadaj, Seeker, to jednak Ty o ASCII pisałeś ? :lol:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=19390&highlight=ascii
JN:Po zabotowaniu kompa z dyskietki i po znaku zachęty A:\> wpisz komendę:
scandisk c:
No niestety ale ta komenda nie chcę działać. Pewnie w zwykłym dosie by działało, ale w winME jest ździebko inaczej ;(
JN:
Usuwa pliki które nie chcą się usunąć w normalny sposób
To niestety tym programem takźe nie dałem rady usunąć tego pliku.
Czekam na kolejne pomysły...
a teraz zapomniałem jaką komendą [tzn co mam tam włączyć]
Po zabotowaniu kompa z dyskietki i po znaku zachęty A:\> wpisz komendę:
scandisk c:
po scandisk spacja,gdzie c: to dysk(partycja)C
a na czym on polega? na zabijanu procesów? to wtedy wątpie by pomogło.
Usuwa pliki które nie chcą się usunąć w normalny sposób – wrzuć sobie nazwę do googli i wszystko wiesz.
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
JN:A wykonaj scandisk wszystkich partycji, ale po zabootowaniu kompa z dyskietki startowej WIN98/ME.
mam tylko jedną partycję, czyli mam rozumieć ze radzisz mi uruchomić scandisk pod dosem? z dyskietki startowej? tylko ze jakoś ostatnio to robilem, a teraz zapomniałem jaką komendą [tzn co mam tam włączyć]
Tylko źe sprawa wygląda tak [nie jestem pewien czy tu znaczenie ma ten plik, ale właśnie od podobnego momentu tak bywa] źe jak daje scandisk [pod winem] to znajduje błedy i pisze ze wszystkie usunięto, ale nawet gdy po zakończeniu scandiska, ponownie go uruchomie, znów wyświetla źe znalazło błedy i je usuneło i tak wkółko. wirusów nie ma sprawdzałem Panda Platinum 2006 + MKS Vir skaner on–line.
a przez to defragmentacja przerywa na 4% i wyświetla taką komende:
JN:Uźyj programu killbox.
a na czym on polega? na zabijanu procesów? to wtedy wątpie by pomogło.
EL NINO:No jak ? Tak: delete c:\windows\pulpit\nowo*.rar lub c:\windows\pulpit\nowo???.rar
No niestety takie coś nie pomogło, nawet w tabeli znaków [tej co jest w wordzie] to znalazłem taki znak (alt+0182) ale gdy go wprowadzilem w dosie, to wyświetlił się troche, inny. i nadal nie chciało usunąć pliku.
No jak ? Tak: delete c:\windows\pulpit\nowo*.rar lub c:\windows\pulpit\nowo???.rarwojsed:Nie mogę usunąc w dosie normalna komenda gdyź nie wiem jak wpisac ten znak z nazwy plik
Zreszta i scandisk powinien sobie poradzic z takim plikiem.
A wykonaj scandisk wszystkich partycji, ale po zabootowaniu kompa z dyskietki startowej WIN98/ME.
Uźyj programu killbox.
Uźyj programu killbox.
Rebe:A póbowałeś usuwać z tego ułomnego trybu DOS w ME, a nie z poziomu systemu jako takiego ?
To znaczy sie z poziomu dos sprobowalem takze uruchomic Dos navigator i ten plik usunać, to nie dało rezultatów. Nie mogę usunąc w dosie normalna komenda gdyź nie wiem jak wpisac ten znak z nazwy plik, gdyź:
Windows wyświelta to tak:
Natomiast w dosie wygląda to w taki sposób:
I nie wiem jak wprowadzić ten znak w dosie, i ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? a o co chodzi w tym co napisałeś najpierw z tablicami ASCI?
Chyba Seeker podawał kiedyś propozycję stosowania tablic ASCII – w archiwum trzeba pewnie zweryfikować tę informację – by zmian dokonać w nazwach, a potem to juź normalnie usunąc moźna.
A póbowałeś usuwać z tego ułomnego trybu DOS w ME, a nie z poziomu systemu jako takiego ?
A póbowałeś usuwać z tego ułomnego trybu DOS w ME, a nie z poziomu systemu jako takiego ?
Strona 1 / 1