win me & win xp a sterowniki i dwa dyski

witam wszystkich
po dwoch latach przygody z win me chce zainstalowac sobie teraz xp.
windows me chce zainsalowac na dysku 30gb a windows xp na nowozakupionym 120gb.
czy musze instalowac wszystkie sterowniki do kazdego z systemow oddzielnie?
ogolnie to jestem ciemny w sprawch xp wiec mam jeszcze jedne pytanie
odnosnie dyskow.poniewaz na starym dysku mam 20gb muzyki i chce ja przeniesc na nowy dysk z nowozainstalowanym xp a dopiero potem na zrobic format mniejszego dysku i zainstalowac me od nowa. czy to sie da jakos zrobic?
z gory dzieki.

Odpowiedzi: 2

Sorki, ale ni cholery nie rozumiem – po co Ci Win ME z WIN XP?
To tak jakby zrobić Dual Boot Win 95 z Win98.

Rozumiem, źe moźna zainstalować Win98 z Win XP, bo niektóre pozycje z WIN XP nie chodzą, a pójdą z WIN 98, ale WIN ME, jak napisał sam Microsoft, "to wypadek przy pracy i nie do końca dopracowany system". Koniec cytatu.
PC_Maniac
Dodano
02.05.2003 22:06:58
paupet:
czy musze instalowac wszystkie sterowniki do kazdego z systemow oddzielnie?

Tak, gdyź po pierwsze są to dwa odrębne systemy i kazdy ma swoje sterowniki (nawet jakbyś zainstalował dwa winme), po drugie sterowniki do xp są zupełnie inne.
Co do formatowania to nie ma problemu, kopiujesz dane z małego dysku na durzy i robisz format małego. Ale proponuję (a nawet zalecam bo jak zrobisz inaczej to będzie więcej roboty) najpierw zainstalować win me na małym dysku a dopiero potem xp na durzym (albo jeszcze lepiej na tym małym dysku na oddzielnych partycjach zainstalować oba systemy, wtedy bedziesz miał całe 120 GB na dane). Jak zainstalujesz systemy w takiej kolejności jak napisałem to xp automatycznie utworzy menu wyboru systemów podczas uruchamiania. Jeźeli zainstalujesz odworotnie (tj. najpierw xp a potem me) to będziesz musiał później jeszcze się trochę pobawić źeby mieć menu wyboru systemów.
SLAY3R
Dodano
19.04.2003 19:37:53
paupet
Dodano:
19.04.2003 08:47:51
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1