Win 98 i XP razem
Mam dwa dyski, gdzie na jednym jest win98 a na drugim XP, tyle źe oba systemy byly osobno instalowane, jak instalowalem win98 dysku xp nie mialem, a potem na odwrot, instal. xp to nie mialem win 98. Teraz podpiolem oba i uruchamia mi sie tylko jeden system, ten ktory jest na kablu Primary. Jak zrobic zeby byla mozliwosc wyboru systemu??
Jakie wpisy powinny byc w pliku boot.ini zeby to działało, albo co powinienem jeszcze zrobic??
Win 98 jest na dysku pierwszym (c:) a XP na dysku drugim D:/
Jakie wpisy powinny byc w pliku boot.ini zeby to działało, albo co powinienem jeszcze zrobic??
Win 98 jest na dysku pierwszym (c:) a XP na dysku drugim D:/
Odpowiedzi: 4
Ja uźywam do tych celów BootMagica, komponentu Partition Magica. Jak dla mnie jest on najlepszy.
coś mi się wydaje ,źe jest do tego specjalny programik– ten co pozwala na zmiane systemu po zainstalowaniu linuxa,
Przepraszam, źe nie będzie na temat – miałem nawet odpisać, ale.......... co tu powtarzać – wszystko jest w archiwum.
I jakie pliki XP mają być na C: – dysku startowym i jak odtworzyć boot.ini dodając do niego w98 i jakich komend w tym celu uźyć. Są teź linki do tekstów poświęconych podobnym sytuacjom.
I jakie pliki XP mają być na C: – dysku startowym i jak odtworzyć boot.ini dodając do niego w98 i jakich komend w tym celu uźyć. Są teź linki do tekstów poświęconych podobnym sytuacjom.
Zawsze moźesz w biosie sobie wybrać z jakiego dysku ma walnąć boota:)
Strona 1 / 1