Win 7 Problem
hej mam taki problem mam zainstalowanego Win 7 ultimate PL a chce tarz przejnstalowac go na Win 7 Ultimate ENG i nie moge wyskakuje mi taki komunikat
You can’t do a typical upgrade using an installation disc that’s different from the language installed on your computer. Go online to see how to install Windows 7 and keep your files and settings.
Pomóżcie dzięki
Odpowiedzi: 19
Więc wracamy do początku: JAK MASZ PODŁĄCZONY DYSK ? (i tylko nie pisz że cienkim czerwonym kablem ...)
Kolego juz tak zrobiłem i nic ! sciagłem zainstalowałem nawet próbowałem załadowac je w tym instalatorze i nic !
Przecież ci napisałem :rolleyes: Mam ci je jeszcze pobrać ze strony producenta a może nawet zainstalować ?
Wchodzisz na stronę Gigabyte, wybierasz swoją płytę główną, wybierasz sterowniki, wybierasz system operacyjny, wybierasz sterownik sata (może być preinstallation), a następnie postępujesz zgodnie z instrukcją (zarówno tą dawaną przez producenta w pliku readme - albo jak wolisz - tą którą ci wyświetla program instalatora Windows.
Jakbyś zaś czytał uważnie co się do ciebie pisze - to byś może nawet nie potrzebował żadnych sterowników.
Chodzi o to ze jak chce zainstalowac Windowsa 7 to on nie widzi dysków
I mam taki komunikat :
No drives were found. Click load driver to provide a mass storage driver to instalation
o jakie mu te draivery chodzi ?
Kontrolery masz DWA. Ponieważ Intelowski jest znany Windows 7 (nawet w trybie AHCI , bo RAID to twoja płyta z tego co widzę nie zna), wynika podejrzenie że dysk jest podłączony do kontrolera Gigabyte - i to do niego sterowniki są ci potrzebne.
(na twoim miejscu po prostu przepiałbym kabelek sata pod kontroler Intela ... ale to twój komputer)
to jak pomożecie ???
Nie mam zielonego pojęcia
A do którego portu SATA masz podłączony HDD ?
to jakie to driver sa mam płyte główną Gigabyte X38T-DQ6
Odpowiedź nasuwa się samoistnie: podać mu te drivery.
Nie moge wybrac po prostu partycij na która ma zainstalowac system jest taki komunikat
No driver were found. Click load driver to provide a mass storage driver to instalation
Problem w tym ze on woła odemnie jakiej Drivery do dysku bo ich nie widzi ? vo mam zrobic
Własnie w tym problem że jak chce botowac z płytki to wyskakuje pulpit Win 7 i dalje nie idzie w czym problem u brata elegancko sie zajnstalował ?
Start komputera z płyty z instalatorem i albo:
A) Format c: (gdzie c: oznacza partycję na której znajduje się wcześniejsza wersja systemu)
B) nowa instalacja systemu obok starej (np. w katalogu o innej nazwie) i późniejsze ręczne wywalenie pozostałości (ta opcja jest żmudna, i ogólnie mówiąc - nie polecana kiedy na dysku znajdują się wirusy)
a jak to zrobic ?
dzieki
Nie wiedziałem że MS dystrybuuje "wersję z wirusami" ... Domyslam się że skoro ENG jest wersją FINALNĄ - to PL jest jedną z wielu dostępnych wersji Beta; jeśli tak - to nie masz innego wyjścia jak wywalić wersję "z wirusami" i postawić od podstaw wersję "finalną".
a ta co mam jest wersja z wirusami wiec napiszcie jak możecie co zrobic
po to że wersja ENG jest wersia Finalną
A po jaką cholerę chcesz PRZEINSTALOWYWAĆ ??? Toż wystarczy z WU odpowiednią paczkę językową ściągnąć i tyle ....
Strona 1 / 1