wifi TP-Link TL-WN321G na usb

wifi na usb odszukuje siec bezprzewodowa bez zabezpieczen (nie moja siec) przy probie polaczenia podczas gdy sygnal jest dobry vista x64 nie moze nawiazac polaczenia :( dodam ze normalnie mam polaczenie z internetem po kabelku ale na czas podpinania wifi kabelek wyciagam. na tym samym komputerze jak uruchamiam na VMware workstation windowsa xp i podpinam wifi,instaluje sterownik to polaczenie moge nawiazac bez problemu. probowalem juz instalowac 2 rozne sterowniki pod vista i efekt ten sam...

Odpowiedzi: 2

2. tak 3. nie wiem bo od razu zainstalowalem ten od producenta i dziala - na poczatku tylko sterownik i dzialalo a pozniej tez wireless utility do konfiguracji i tez dziala bez problemu na xp 4. zawsze uzywam bezpieczne usuwanie sprzętu. prosze o inne rady ...
Świerk
Dodano
26.06.2008 21:06:40
1. Nie ładnie. 2. Czy jest sterownik producenta na vista x64? 3. Czy jak odpalasz na virtualnej maszynie windowsa xp to działa na windowsowym sterowniku? 4. Czy nie odpięłeś czasem tej karty bez wcześniejszego odłączenia programowego tj. bezpieczne usuwanie sprzętu? Jest możliwość, że ktoś ma AP z komputera, a router bez AP, więc może nie dopuszczać Visty, której nie zna. Bo są routery co mogą łączyć się z takimi samym kartami sieciowymi na usb np. dlink.
Small Mike
Dodano
26.06.2008 18:26:21
Świerk
Dodano:
26.06.2008 10:31:30
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1