wifi problem
witam :) stalem sie posiadaczem laptopa toshiba satellite l30-10x no i teraz mam internet z kabla. problem w uzyskaniu polaczenia z siecia ktora robi acces point edimax. siec wykrywa lecz nie moze sie z nia polaczyc,natomiast tata posiada laptopa lecz nie znam modelu lecz to tez toshiba i on ma XP i normalnie mu dziala a tutaj nie moze sie z nia polaczyc. mac adressy w edimaxie sa dobrze wpisane na bank i ip , ta siec on widzi ale nie moze sie z nia polaczyc jest ona niezabezpieczona i tu moje pytanie co mam zrobic zeby on mogl wreszcie sie polaczyc z ta siecia ? wifi mam wlaczone w laptopie. a tu taki offtop ; jak usunac nortona z visty ?bo mam seryjnie oryginala wgranego lecz chcialbym innego antyvirusa miec.
Odpowiedzi: 2
@solar .Tata tego laptopa używał w tej sieci gdy nie było APka? Jeśli tak , to prawdopodobnie dostawca Internetu jego adres MAC karty sieciowej ma wpisany u siebie i tylko komputer z tym adresem dostaje NET .Ty masz inny więc nie dostajesz.
Sprawdź czy bez APka uzyskasz połaczenie na swoim laptopie .Jeśli nie , patrz co napisałem powyżej.
SSID ten sam w laptopie ustawiony, co w Access Poincie?
--
Co do Nortona.. Panel sterowania -> Programy i funkcje ?
Strona 1 / 1