wieszanie ;/
Witam , otórz mam mały problem , komputer mi sie wiesza jak ktoś odemnie ściaga po sieci albo ja, nie wiem od czego to sie dzieje , grać moge całymi dniami , np w Counter–strike na jakiś serverech , nie wiem co zrobic czy któś pomoźe ???
Odpowiedzi: 13
PRocka mam na Automatycznym ustawieniu , tak źe sam sobei bios dobiera napięcie
Ja ostatnio mialem problem z wieszaniem sie systemu, mimo 3krotnej jego zmiany ( z formatem) wieszal sie tak 3–5 razy na dzien a szczegolnie po uruchomieniu programow firmy xara.(mimo ze byly czyste, ze strony producenta).
Kompa mam jeszcze na gwarancji wiec dziwne to bylo.
Sprawdzilem czystosc systemu, pamiec, zrobilem defraga w sumie zrobilem duzo by temu zaradzic problemowi az mi rece opadaly.
Mnie pomoglo zwiekszenie napiecia na procesor poniewaz plyta glowna zle oceniala potrzebne napiecie. No i teraz wiesza mi sie juz tylko raz na 2 dni :)
Sprawdz czy twoj problem nie wynika z podobnej przyczyny. Czesto tez przyczyna jest zasilacz czy wiatraczki.
Kompa mam jeszcze na gwarancji wiec dziwne to bylo.
Sprawdzilem czystosc systemu, pamiec, zrobilem defraga w sumie zrobilem duzo by temu zaradzic problemowi az mi rece opadaly.
Mnie pomoglo zwiekszenie napiecia na procesor poniewaz plyta glowna zle oceniala potrzebne napiecie. No i teraz wiesza mi sie juz tylko raz na 2 dni :)
Sprawdz czy twoj problem nie wynika z podobnej przyczyny. Czesto tez przyczyna jest zasilacz czy wiatraczki.
tylko błędy tupu źe sie gg. exe wysypał czasami cstrike, ale duźo jest SSH testia Server
Jakieś błędy po "zwisach" figurują w Podglądzie zdarzeń :?:
Uźywam tych programów do uswania wszelkiego sufu z kompa ;) ,
co do spójności mam na partycjach NTFS czyli chyba z spojnością hdd nie mam problemu , bo dotego mam hdd miesiąc ,
ps. moze jakies inne pomysły ?
co do spójności mam na partycjach NTFS czyli chyba z spojnością hdd nie mam problemu , bo dotego mam hdd miesiąc ,
ps. moze jakies inne pomysły ?
A moźe poprostu wystarczy włoźyć płyte z WindowsXP i skorzystać z opcji Napraw .
Spróbować jeszcze powinieneś wszelkich moźliwości z zakresu utrzymania porządku – oczyszczenie zbędnych resztek – tak plików – jakie tempy itp. – jak i rejestru, do tego defragmentacja i sprawdzenie spójności dysku.
Poza tym zaś jakieś ad–aware czy inny spybot, bo skanery natywirusowe cąłości "robactwa' nie wykrywają – nei do tego słuźą.
Poza tym zaś jakieś ad–aware czy inny spybot, bo skanery natywirusowe cąłości "robactwa' nie wykrywają – nei do tego słuźą.
Ivaho:1. podaj dokladne dane twojego sprzetu
Sprzęt :
Procek : Athlon 1.7 XP+ ( 0,13 microna )
Płyta główna : MSI KT6 DELTA
Pamięć : 512 DDR 333 MHZ
Grafika : Radeon 9200 128 MB 128 Bit
HDD : Baracuda 7 , 80 GB
Nic nie znalazłem na Forum ;/
Objawy , Zwis kompa : Nic nie da sie zrobić tylko reset pomaga !
Co do skanera to mam Pande Platinium z licencja , nie mam wirusów , skanowałem tez online MKS–Vir
By ktos ci pomogl lub bys sam sobie pomogl:
1. podaj dokladne dane twojego sprzetu
2. odkop z forum podobne posty i zastosuj sie do zaproponowanych zalecen.
3. podaj szczegolowo wszystkie objawy.
3. zacznij moze od skanningu antywirusowego porzadnym programem antywirusowym.
1. podaj dokladne dane twojego sprzetu
2. odkop z forum podobne posty i zastosuj sie do zaproponowanych zalecen.
3. podaj szczegolowo wszystkie objawy.
3. zacznij moze od skanningu antywirusowego porzadnym programem antywirusowym.
ci co ściągają odemnie maja taki sam sys jak ja czyli Windows XP :)
,
ma ktoś jeszcze jakies pomyśly ????
,
ma ktoś jeszcze jakies pomyśly ????
Miałem takie same zwisy jak kolego od którego ściągałem miał inny system operacyjny niź ja .
wszystko sie wiesza , myszka nie rusza itp ;/ , Komputer niestety nie reaguje na ctrl+alt=del :(
Czy jesteś pewien, źe się wisza :?: moźe on tylko "zamiera" na pewien moment. Reaguje na ALT+CTRL+DEL ? Podaj więcej szczegółów
Strona 1 / 1