Wieszanie sie Xp we wszystkich grach!!:(

Mam taki problem poniewaz zakupilem nowego kompa i wszystko chodzi jak lala ale jest jeden wiellki problem poniewaz wszystkie gry ktore zinstalowalem MOH : MAX Payne 2 i inne zacinaja sie .Podczas gdy wchodze do gry jest wszystko OK lecz gdy juz wybiore juz plansze na ktorej chce grac po zaladowaniu planszy zawiesza sie i caly komp niewiem (dzieje sie to z kazdymi grami jakie mam!!! Czy to moze byc wina WIN XP?? chyba jest najnowszy z tym!!Prosze o rade!!!

Odpowiedzi: 20

Oki dziala zalogowalem sie :] no i chyba rozwiazalem problem z karta ustawilem buforowanie i przyspiesznie na troszke wiecej i rycha jakos :]
kauczuk
Dodano
13.11.2003 23:04:15
Kauczus:
ale jak sie loguje to podaje mi ze podalem zle haslo
Sprobuj teraz.
EL NINO
Dodano
13.11.2003 01:04:43
Juz nie mam sily :( zrobilem chyba wszystko. Nowe stery do grafy (geforce 4 stery detonatory dla XP) uruchamianie selektwne nic nie pomaga zrobilem reinstal windy tez nic nadal mi wylazi z gier i juz nie wiem co robic :( a najgorsze to ze nic sie nie pojawia zaden komunikat :(

I jeszcze jeden problem zarejestrowalem sie ale jak sie loguje to podaje mi ze podalem zle haslo :| podobno mialem aktywowac konto poprzez link otrzymany w mejlu ale zadnego takiego nie otrzymalem :(

Esh wszystko ostatnio mi na zlosc robi :P
Anonymous
Dodano
12.11.2003 23:18:52
kauczuk:
No wlasnie jak odinstalowac DX9 ?
Oprocz tego co podal MarcinX mozesz poszukac w necie czegos co sie nazywa DirectX Eradicator.
EL NINO
Dodano
11.11.2003 00:39:21
Z tym procesorem to był źart :?
Aida jedynie co moźe powiedzieć to konfig.
A co do odinstalowania dx to np. directx uninstaler.

http://www.zwm.comar.com.pl/Sources/download.htm
MarcinX
Dodano
10.11.2003 20:57:49
MarcinX:
a konfliktu Jeźeli są problemy z dx9 moźna powrócić do standartowego dx 8.1.

No wlasnie jak odinstalowac DX9 ? Przywrocenie systemu nic nie da bo moge tylko przywrocic do dnia gdzie juz zainstalowalem DX9 :(
Anonymous
Dodano
10.11.2003 19:41:22
a tak wogole to sorki ale nie czytałem dokładnie .
mamy tu dwa problemy.
więc ta porada byla dla balara. :wink:
a kauczuk ? ja mialem taka sama karte i gorszego procka bo athlona xp1700+ i smigal galancie na grach.
cieniogrojec
Dodano
10.11.2003 02:45:43
marcin x napisal:
Moźe źeby kupił nowego proca albo karte ,echh .
Kauczuk, piszesz coś o gf4 32 , mnie to wygląda na mx.
a balar:
PIV 2,6
Asus P4 P800 Delix
Baracuda 120 GB
kosci Kingstona 2x250
Saphme Radeon 9600 pro

więc:
jaki gf ? przeciez ma radeona i nie jakiegos antyka ? a aida podpowie i napewno nie kupno tylko konfigurację tego sprzętu.a procesor co za słaby ?
cieniogrojec
Dodano
10.11.2003 02:41:46
cieniogrojec:
a konfliktu sprzętowego tam nie ma?
chodzi o przerwania.czasami kilka urządzeń wpierniczy sie na jedno przerwanie. jeśli nic sam nie zmieniałeś to xp sam sobie ustawi dobrze ale na wszelki wypadek sprawdź w start–wszystkie programy–akcesoria–narzędzia systemowe–informacje o systemie–przerwania.jeśli tam jest ok zainstaluj np.aida 32 ten program ci podpowie co moźna ulepszyć.
powodzenia :wink:

Co Aida powie źe moźe coś ulepszyć ?
Moźe źeby kupił nowego proca albo karte ,echh :D .
Kauczuk, piszesz coś o gf4 32 , mnie to wygląda na mx.
Na nich przewaźnie chodzą dobrze tylko sterowniki CERTYFIKOWANE.
Na innych moźe być bajzel.
Service pack, ok. on jeszcze obleci (chociaź ja woję bez),ale instalowanie wszystkich moźliwych aktualizacji to morderstwo dla windows.
Przydatne są moźe dwie łatki z windows update, na blastera i krytyczna dla IE.
Jeźeli są problemy z dx9 moźna powrócić do standartowego dx 8.1.
MarcinX
Dodano
10.11.2003 02:30:31
Nom wszystko jest okej sciagam ten prog teraz i zobacze co bedzie dzieki :]
Anonymous
Dodano
10.11.2003 02:04:06
a konfliktu sprzętowego tam nie ma?
chodzi o przerwania.czasami kilka urządzeń wpierniczy sie na jedno przerwanie. jeśli nic sam nie zmieniałeś to xp sam sobie ustawi dobrze ale na wszelki wypadek sprawdź w start–wszystkie programy–akcesoria–narzędzia systemowe–informacje o systemie–przerwania.jeśli tam jest ok zainstaluj np.aida 32 ten program ci podpowie co moźna ulepszyć.
powodzenia :wink:
cieniogrojec
Dodano
10.11.2003 01:57:14
No mam z packiem zrobilem wszystkie mozliwe aktualizacje Xp i nic nie dziala.
Anonymous
Dodano
10.11.2003 01:39:45
ja mam pytanko–xp z serv.pack 1 czy bez ?
bo jesli masz bez to wgraj packa .
ja jak miałem jeszcze bez serv.packa to niby wszystko było ok. ale miał takie nieraz wygłupy i zwisy źe szlag mnie trafiał. ostatnio kumplowi instalowałem i spróbowałem bez serv.p. pograć w gry. no i ... zdychał skurczybyk.sterowniki mu wgrałem sprawdzone i pewne bo mam podobny sprzęt.
wgraj wszystkie łatki i oczywiscie tego serv.packa. :roll:
cieniogrojec
Dodano
10.11.2003 01:26:35
zmienic Dx ale na starszego ? czy tez 9.0 ale z innego zrodla ? :]
Anonymous
Dodano
10.11.2003 01:09:27
niestety nei nic z tego musze cos wymyslec bo mi sie dalej zacina ale to jest najciekawsze ze tyllko w grach w programie czy w samaym xp nie zaciol mi sie ani razu!!!heh:/
Balar
Dodano
09.11.2003 23:44:07
Od tego powinno się zaczynać :wink: .
Napisz czy pomogło.
MarcinX
Dodano
09.11.2003 21:46:19
No MarcinX powiem ci ze sterowniki to jest mysl!!!Zassam je i zobaczymy co z tego wyniknie :)
Balar
Dodano
09.11.2003 19:03:54
Tu:

http://www.driverheaven.net/downloads/index4.htm

są nowe sterowniki pod ati.
A źe dx jest nowe nie znaczy źe dobre.
Czasami coś się gryzie i czeba zmienić.
Zacznij od sterowników.
MarcinX
Dodano
09.11.2003 18:40:49
direct jest nowoweczka jeszcze pachnie swiezoscia to nie to tak ie zastanawiam cyz to nei wina windy!!:/ ale co jeszcze moge zrobic zeby to poszlo!!
Balar
Dodano
09.11.2003 18:21:47
Do Kauczuka.
Zmien directa.

Do Balara.
Jeźeli Xp zainstalował się bez problemu to nie jest wina ramu.

Zainstaluj nowe catalysty i moźesz zmienić dx.
A co " jest najnowszy z tym " :?:
MarcinX
Dodano
09.11.2003 17:01:58
Balar
Dodano:
09.11.2003 02:26:03
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2