wieszanie się sytemu
morning
mam problem z XP potrafi się powiesić i pomaga tylko twardy restet ponowna instalacja XP nie dala poprawy macie jakies pomysły ?
mam problem z XP potrafi się powiesić i pomaga tylko twardy restet ponowna instalacja XP nie dala poprawy macie jakies pomysły ?
Odpowiedzi: 3
Tu przewaźnie chodzi o RAM–y. 8)
miałem podobny objaw po zmianie plyty z shuttle na gigabyte; spedzilem kilka nocy na testowaniu roznych pamieci, podzespołow, itd.
przyczyna były dwa rodzaje pamieci, a konkretnie jeden klocek byl jedno, a drugi dwustronny.
umieszczenie dwóch dwustronnych pamieci rozwiazalo problem.
a swoja droga xp bzdurnie komunikowal na niebieskim tle jakies problemy z grafiką, wiec nie do konca trzeba chyba wierzyc komunikatom z xp.
przyczyna były dwa rodzaje pamieci, a konkretnie jeden klocek byl jedno, a drugi dwustronny.
umieszczenie dwóch dwustronnych pamieci rozwiazalo problem.
a swoja droga xp bzdurnie komunikowal na niebieskim tle jakies problemy z grafiką, wiec nie do konca trzeba chyba wierzyc komunikatom z xp.
Mi to wygląda na padnięty RAM.
Mój komputer–> Właściwości–> Zaawansowane–> Uruchamianie i odzyskiwanie–> Ustawienia– Automatycznie uruchom ponownie (to odznacz).
Teraz powinieneś mieć BSODa. Napisz co na nim jest, a moźe coś poradzimy :)
Mój komputer–> Właściwości–> Zaawansowane–> Uruchamianie i odzyskiwanie–> Ustawienia– Automatycznie uruchom ponownie (to odznacz).
Teraz powinieneś mieć BSODa. Napisz co na nim jest, a moźe coś poradzimy :)
Strona 1 / 1