Wieszający się komputer i brak startu :( co robić??
Witam
Chciałem przedstawić problem związanyz mooim komputerem gdyż próbowałem rozwiązać go na wszelkie sposoby i nie daje już rady. Chodzi przedewszystkim o to że gdy właczam swój komputer on niby chodzi ale nie ładuje się nic i monitor tez się nie uruchamia, po jakichś 3 minutach wciskam reset i wtedy zaczyna się uruchamiac jak to zwykle po wcisnięciu zasilania ale najczęściej po wyświetleniu początkowej planszy zanim zacznie ładowac się system - zawiesza sie. Restartuje go kilka razy i za którymś wkońcu tam zaczyna się ładowac normalnie. Po załadowaniu systemu praca na nim nie trwa długo bo również się zawiesza, no i wtedy znowu reset i ta sama bajka - czyli liczenia na los czy sie uda.
Postanowiłem więc zrobić format bo myślałem że zawieszanie się go ma coś wspólnego z dyskiem- zrobiłem więc format i wgrałem nowego biosa - wszystko poszło zgodnie z planem. Mam też zainstalowane najnowsze sterowniki do wszelkich urządzeń jakie posiadam.
Co może być tego przyczyna i jak sie tego pozbyć?? Czy jest to może wina płyty głównej? Albo bateri podtrzymującej pamięć??
Bardzo prosze o odp
Płyta(asrock p4s55fx+)
Odpowiedzi: 1
A zasilacz jaki? Według mnie, on jest głównym podejrzanym.
Pożycz sobie zasiłke od jakiegoś kumpla (tylko żeby był tej samej lub większej mocy - w każdym razie nie mniejszej, a jesli juz to niedużo) i zobacz czy dzieje się to samo.