Wiersz poleceń
Po ostatnim przeinstalowaniu systemu mam mały problem z wierszem poleceń.
W chwili wpisania jakiejś komendy sieciowej np. ping ,netstat itp. wyskakuje okno, wypisuje wszystko co potrzeba ale za 1s znika i nie moźna odczytać danych.
Nawet naciśnięcie "pause" nic nie daje bo dzieje się to zbyt szybko.
Dzieje się to tylko z komendami sieciowymi, reszta np. msconfig działa bez problemu.
W chwili wpisania jakiejś komendy sieciowej np. ping ,netstat itp. wyskakuje okno, wypisuje wszystko co potrzeba ale za 1s znika i nie moźna odczytać danych.
Nawet naciśnięcie "pause" nic nie daje bo dzieje się to zbyt szybko.
Dzieje się to tylko z komendami sieciowymi, reszta np. msconfig działa bez problemu.
Odpowiedzi: 4
SLAY3R:Wiem o tym, ale nie przyszło mi to wtedy na myśl. Mam skrót do wiersza poleceń przypięty w menu start, to mam jeszcze szybciej :)
Wiadomo – kaźdy ma swoje sposoby – ja mam jeszcze jeden. A mianowicie nie koźystam wcale (znaczy się ograniczam do minimum) z moźliwości ekploracynych windy i wszystko robię za pośrednictwem Windows Commandera (ot takie przyzwyczajenie do menadźera plików typu NC czy VC z czasów poczciwego DOSa :D ), a program ten ma w siebie wbudowaną linie poleceń. A tak poza tematem – kiedyś u kogoś musiałem doprowadzić system do stanu uźywalności i nie miałem przy sobie WC – myślałem źe się pochlastam... Ten cholerny windows strasznie długo wykonuje operacje na plikach, a poza tym te karkołomne poruszanie się po 80GB dysku...
Wiem o tym, ale nie przyszło mi to wtedy na myśl. Mam skrót do wiersza poleceń przypięty w menu start, to mam jeszcze szybciej :)
SLAY3R:Ale ty te polecenia wpisujesz w start/uruchom.
Odpal normalny wiersz poleceń start/programy/akcesoria/wiersz poleceń i tam wpisuj wszystkie komendy – nic się nie zamknie.
Wystarczy źe w start/uruchom napiszesz cmd
jest ociupinkę szybciej :D
Pozdrawiam!
Ok. dzięki !
Ale co ciekawe kiedyś większość poleceń tak wpisywałem i teź działało.
Ale nie moźna mieć wszystkiego :wink: :D
Ale co ciekawe kiedyś większość poleceń tak wpisywałem i teź działało.
Ale nie moźna mieć wszystkiego :wink: :D
Strona 1 / 1