Wielkość dysku.
Wielkość dowolnego dysku podawana w opisie – potwierdza się. Ale to iluzja.
Widziałem w sieci opis programu do zdejmowania blokady z kaźdego dysku tak, aby przestrzeń zarezerwowana dla obrazu dysku była widoczna dla systemu.
Jeśli zrobi się obraz dysku – to faktycznie nie widać go w systemie, a więc został "schowany" w tej niszy, zgadza się?
Ma ktoś ten program?
Byłoby to ciekawe dla tych, którzy czasowo – jak ja – nie mają kasy na większy, albo wręcz na nowego kompa :)
Widziałem w sieci opis programu do zdejmowania blokady z kaźdego dysku tak, aby przestrzeń zarezerwowana dla obrazu dysku była widoczna dla systemu.
Jeśli zrobi się obraz dysku – to faktycznie nie widać go w systemie, a więc został "schowany" w tej niszy, zgadza się?
Ma ktoś ten program?
Byłoby to ciekawe dla tych, którzy czasowo – jak ja – nie mają kasy na większy, albo wręcz na nowego kompa :)
Odpowiedzi: 7
Hoobciu:Kiedyś się w to bawiłem, program znalazłem i udało mi się powiększuyć dysk 3,2GB go ok 6GB.ale ta partycja nie była zbyt stabilna, pozatym nie bawiłem się tym za długo...jak komuś się chce to moźe się pobawić...
Ta pobawic potem by do serwisu gnal ze mu dysk niechodzi.
To sie robi na wlasna odpowiedzialnosc.
Kiedyś się w to bawiłem, program znalazłem i udało mi się powiększuyć dysk 3,2GB go ok 6GB.ale ta partycja nie była zbyt stabilna, pozatym nie bawiłem się tym za długo...jak komuś się chce to moźe się pobawić...
Jakaś jest ale nieduźa chyba.
Hm... to o co chodzi w takim razie – jest ta extra–przestrzeń czy jej nie ma? :?:
Nie o to chodzi :wink:
muszę was rozczarować niema źadnego dodatkowego miejsca na dysku,program o którym piszecie to norton ghosta (zdaje się 2003) i właśnie błąd tego programu sprawiał ze dysk wydawal się dwa razy wiekszy. ale zapisanie danych na jednej partycji powodowalo zamazanie danych na drugiej partycji.
Nie dajcie śię nabierać!!!
Nie dajcie śię nabierać!!!
Ta operacja udaje się na nie więcej niz 50% dysków. Czytałem o tym dawno dawno temu. Najnowszych dysków juź sie nie da "odblokowac" chyba.
Strona 1 / 1