Wielkie Problemy z Połączeniem !!!!!!!! Pomocy!!!!!!!

Sprawa wygląda nastepująco .

Z Kilka dni temu przeinstalowałem Windowsa 98 SE na XP . Wszystko piknie ładnie ale coś z połaczenie net nie tak .
łaczy łaczy ale zrywa polączenie zo kilka minut . Gdy sciągam cosik to za chwile juź przerywa . Tak somi z gg jak gadam to zachwile jestem niedostepny i wkólko . Probówałem GG przeinstalowac juz z kilka razy zrobiłem ale nic nie daje . Więc problem chyba leźy gdzieś koło karty sieciowej . Prosze pomózcie bo inaczej to skończe sie z nerwicy..:–)...

Odpowiedzi: 11

umieść sobie gadu.g. na pasku startowym jak słońce będzie czerwone net nie działa :lol:
albo sobie ściągnij bajer z tąd:(tam masz pasek który wyświetla teź połączene z net
http://www.smartbarxp.com/cgi–bin/main.cgi?parent=main&display=dlsbxp

albo sobie zpinguj(uruchom>ping www.wp.pl –t>ok)
mynajms
Dodano
06.02.2004 17:29:00
HeHe mecz niezle kota co nie :P:P...nio dobra kurde pozmieniałem te całe serwery ustawiłem recznie....tylko mam kolejny problem..:P:P...dziwne zebym nie miał....jak moge sprawdzić czy mi chodzi net tak jak powienien i czy mnie juz nie rozłańcza ???
Anonymous
Dodano
06.02.2004 00:38:10
Wlacz google.com i wpisuj po kolei "serwer wins", itd.

Wpisz w Wiersz polecen ipconfig/all. Tam sa wszystkie ustawienia.
EL NINO
Dodano
05.02.2004 19:53:15
Jak narazie to chodzi jak chodziło...nie próbowałem przeinstalowac ale to chyba nic nie da..mzoe kiedyś...mam kolejne pytania :P:P

Co to jest ????
SERWER WINS
SERWER DNS
SERWER DHCP

I jak dotego adresy dostac zeby mozna było recznie skonfigurować....???....
Anonymous
Dodano
05.02.2004 19:17:40
teoretycznie XP wykrywa wszystkie karty sieciowe sam i ma do nich sterowniki. Nie będzie problemu.
robert200
Dodano
21.01.2004 00:15:23
powinna pomoc reinstalka ale tylko z formatem a stery do tej karty beda na CD z XP.
Anonymous
Dodano
20.01.2004 11:30:41
Gdyby cos było ze sprzętem sieciowym albo połączeniem to by na osiedlu było by wiadomo. ( ew na forum sieci osiedlowej )

A jak będziesz zawracał głowe adminowi to Ci karze sprawdzić wszystkie moźliwe ( zalezy od Admina ) wady techniczne u siebie więc zrob to od razu. I jak sprawdzisz wszystkie moźliwości ( czyli najlepiej ) Reinstall to w tym wypadku jedna z lepszych koncepcji.

Spróbuj w ustawieniach karty sieciowej poprzestawiac sie miedzy 100Mb/s Ful duplex a half duplex. To moźe cos wskurac. (nie daje głowy).
Visa
Dodano
20.01.2004 10:53:09
Zgłoś to administartorowi sieci, a nie formatuj dysk. Pewnie serwer albo router mają zwalony, albo łącze pół megowe podzielone na 200 osób.
robert200
Dodano
20.01.2004 04:34:31
A moźe zrob format, i zainstaluj Xpeka od zera... to czasem ( zazwyczaj pomaga ).

Jeszcze pytanko jak sciagasz z sieci lokalnej to masz ten sam problem ?,
Moźliwe ze Server DHCP zmienia Ci IP non stop i dlatego tracisz transmisje na chwile.
Ustaw stałe IP. O ile to moźliwe.
Visa
Dodano
20.01.2004 02:34:49
To jest osiedlówka . Przy okazji daje jaka mam karte sieciową Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC . Sciągnołem sterowniki ale nic nie pomogło . Moźe nie te :P:P:P
Anonymous
Dodano
19.01.2004 22:01:43
Chlopaku, ale co to za lacze, Neo, Chello, osiedlówka bo tak to niedojdziemy co jest grane i za 100 postów.

Elo
Visa
Dodano
19.01.2004 16:25:37
Anonymous
Dodano:
19.01.2004 14:49:23
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1