Wielki problem z siecią bezprzewodową!!!
Mam internet bezprzewodowy i od jakiegoś czasu po zainstalowaniu Windows–a XP i skonfigurowaniu karty sieciowej nie działa mi internet tzn. ping chodzi ale nie otwieraja mi sie zadne strony, komunikatory nie dzialaja i p2p tez nie dziala.Instalowalem juz cztery inne wersje windowsa i z SP1,SP2 bez SP1,2 oraz Win XP HOME. Za kaźdym razem jest to samo nawet zmienilem kompa i to teź nie pomogło. Pytałem admina i on równieź mi nie pomógł, muwi ze z jego strony jest wszystko oki. Bardzo prosze o POMOC!!!
Moj komp:pł.gł.GIGABYTE GA–K8NS,Athlon64 2800+,512MB DDRAM
Nie mam zadnego firewalla, a internet konfiguruje zaraz po zainstalowaniu windowsa...
Moj komp:pł.gł.GIGABYTE GA–K8NS,Athlon64 2800+,512MB DDRAM
Nie mam zadnego firewalla, a internet konfiguruje zaraz po zainstalowaniu windowsa...
Odpowiedzi: 4
Juź wszystko działa wina po stronie administratora :)
Dzieki za zainteresowanie i wszelką pomoc.POZDRAWIAM papapa
Dzieki za zainteresowanie i wszelką pomoc.POZDRAWIAM papapa
Czyli guzik przechodzi a nie ping. Myslalem ze dostajesz odpowiedz wysylajac pinga np. do onetu.Ziober11:Ping wysylany jest po adresie bramki.
Masz XP. Z Uruchom komenda "cmd" a pozniej w tym czarnym okienku "ipconfig /all". Pokaz wyniki.
Jakies dwa miesiace temu zainstalowalem winde z sp1 skonfigurowalem neta i wszystko smigalo bez zadnych problemow, wiec zrobilem obraz dysku GHOST–em.Ostatnio formatowalem kompa i robilem dokladnie tak samo jak poprzednio z tym samym windowsem i internet mi nie dziala.Ale jak zaladuje ten obraz dysku ktory robilem wczesniej jak mi wszystko chodzilo to internet mi dziala.Niestety musze zainstalowac ponownie winde bo ten obraz ma inna wade.
Ping wysylany jest po adresie bramki.
Ping wysylany jest po adresie bramki.
Zmieniles kompa na jakiego ? Pozycz, przynies komputer od kolegi ktoremu dziala internet w tej sieci, albo popros/zaźądaj aby swojego kompa przyniosl admin. Mnie to wyglada mimo wszystko na problem po jego stronie.
Ten ping wysylasz na zewnatrz ? Do stron/serwerow w necie ?
Ten ping wysylasz na zewnatrz ? Do stron/serwerow w necie ?
Strona 1 / 1