Wielki problem z instalacją Win XP

Mam wielki problem z uaktualnieniem Windows 98 na Windows XP. Otórz uruchamiam komputer, włancza się Win 98, potem wkładam CD z Win XP do CD–ROMu wybieram "Zainstaluj system Windows XP" następnie "Uaktualnij" klikam "Dalej" instalator kopiuje pliki na dysk i nastęuje ponowne uruchomienie komputera. I właśnie tu tkwi problem, poniewaź gdy wyświetli się tabelka na czarnym tle, w której są podane informacje o systemie (sprzęcie) nic dalej się nie dzieje. Moźe ktoś z Was miał podobny problem i potrafi mi pomóc? Próbowałem juź instalacje z inną kartą graficzną, wyciągnąłem reszte kart rozszerzeń, wyłączyłem ACPI i karte muzyczną w Biosie i nic. Mam AMD Duron 750 MHz, 128 MB RAM, dysk 80 GB (mam na nim 5 partycji), GeForce 2 MX, płyta gł. ECS K7VZA. HELP!

Odpowiedzi: 6

I zaraz wszyscy będą pisać źe "a u mnie się nie instalowało", "a u mnie poszło bez problemu". Dajcie sobie spokój. Następny tego typu nic nie wnoszący post będzie usunięty.
SLAY3R
Dodano
20.10.2003 19:00:22
ja mam C400 256 RAM i GeForce 2 na SIS i nie mialem ZADNYCH problemow.
Grubs
Dodano
20.10.2003 17:45:07
andrev123:
jak na "starych" kompach ktos probowal instalowac WinXP to czasami pzeszkadzala mu nagrywarka jeszcze innym jak mieli w biosie przekrecona pamiec bios ustaw na domyslny jezeli chodzi o pamiec

czesto czarny ekran pokazuje sie na komputerach a Gforce 2;3;4 na plytach z chipem SIS
i tu zaczynala sie jazda najlepiej pozyczyc karte inna niz Gforc x; lub zainstalowac na innym kompie bez sterownikow, czasam raid'y mu przeszkadzaja

przyczyn moze byc duzo

No to ja chyba jestem "ewenement" bo chyba 98% osób ma problemu z GeForcami, a ja jesczze nigdy takowego nie miałem.

Pozdrówki
Tomekk
Dodano
20.10.2003 16:49:52
jak na "starych" kompach ktos probowal instalowac WinXP to czasami pzeszkadzala mu nagrywarka jeszcze innym jak mieli w biosie przekrecona pamiec bios ustaw na domyslny jezeli chodzi o pamiec

czesto czarny ekran pokazuje sie na komputerach a Gforce 2;3;4 na plytach z chipem SIS
i tu zaczynala sie jazda najlepiej pozyczyc karte inna niz Gforc x; lub zainstalowac na innym kompie bez sterownikow, czasam raid'y mu przeszkadzaja

przyczyn moze byc duzo
andrev123
Dodano
20.10.2003 14:46:24
Tylko uaktualnienie BIOSU. Miałem to samo na takim samym sprzęcie. http://www.ecsusa.com/downloads/bios.html
vtu
Dodano
14.10.2003 13:05:46
Po 1. A sprawdzałeś pamięć RAM ??

Jeźeli masz kilka kości to wyciągnij wszystkie i pozostaw jedną.
Jeźeli masz jedną to poźycz od kumpla i zamień na czas instalacji

Po 2. Uźyj opcji ..::Szukaj::..

Pozdrówki
Tomekk
Dodano
14.10.2003 10:02:11
Javi
Dodano:
14.10.2003 03:15:11
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1