Wielki Problem plz Help

Mam wielki problem a mianowicie tak jakby moc komputera spadla mi o 50%, gry ktore chodzily mi pieknie zaczelay sie ciac, system chodzi wolniej, mialem virusa Worm.Blaster ale zostal on usuniety, przy przegladaniu folderow uzycie procesora wzrasta do 100% nie wiem co sie dziej z moim komputerem, mam Celeron 900 mhz, 256 ram, GeForce 2 mx400 64mb, WD Caviar 80gb 7200 rpm 8mb cache, gry mi sie tna ktore maja wymagania zalecane 400 mhz i 32 mb karta 128 ram.
Za wszelkie wskazowki i porady serdecznie dziekuje

Odpowiedzi: 10

byl format c: wszystko smigalo pieknie gierki, sam win, az do momentu w ktorym zainstalowalem Neostrade, po zainstalowaniu neostrady, komputer znow wolno chodzi, gry sie tna ktora sprawdzalem przed zainstalowaniem neo i chodzila bardzo dobrze teraz sie tnie, czy ta neostrda ma az takie wymagania sprzetowe ? co moge zrobic ?
plz help
Mastero
Dodano
25.01.2004 23:59:18
"Done!
Your system was completely clean.

Windows XP (5.01.2600 Dodatek Service Pack. 1)
CWShredder v1.46.6
Written by Merijn – merijn@spywareinfo.com

For any additional help with this program or removing CWS, visit http://forums.spywareinfo.com/

For information and documentation on the Coolwebsearch
trojan and its variants, visit
http://www.merijn.org/cwschronicles.html"
TO JEST LOG Z Cw Shredder ^^
Ad–Ware 6.0 wykryl 12 błędow wszystkie usunąl [ widzialem tam jakies pozostałości po worm.blaster]
SpyBot wykrył 7 błędów w rejestrze

Zauwaźyłem teź jedną dziwną rzecz nie wiem czy to normalne ale podczas grania w jakaś gre, proces EXPLORER.EXE zabiera od 30–50% mocy procesora nie wiem czy to normalne ?
Mastero
Dodano
25.01.2004 13:06:30
"Done!
Your system was completely clean.

Windows XP (5.01.2600 Dodatek Service Pack. 1)
CWShredder v1.46.6
Written by Merijn – merijn@spywareinfo.com

For any additional help with this program or removing CWS, visit http://forums.spywareinfo.com/

For information and documentation on the Coolwebsearch
trojan and its variants, visit
http://www.merijn.org/cwschronicles.html"
TO JEST LOG Z Cw Shredder ^^
Ad–Ware 6.0 wykryl 12 błędow wszystkie usunąl [ widzialem tam jakies pozostałości po worm.blaster]
SpyBot wykrył 7 błędów w rejestrze

Zauwaźyłem teź jedną dziwną rzecz nie wiem czy to normalne ale podczas grania w jakaś gre, proces EXPLORER.EXE zabiera od 30–50% mocy procesora nie wiem czy to normalne ?
Mastero
Dodano
25.01.2004 13:06:30
Mastero:
nic nie powinno zostac poniewaz dzis skanowalem wszystkie dyski skanerem on–line, nie wykryl on zadnych virusow, lecz wykryl trojana ktory siedzial w system32 nazywal sie yyucfd.exe i yyucfd.dll nie dalo sie go w zaden sposob usunac w winie lecz w dosie zostal usuniety, po ponownym przeskanowaniu skaner nie wykryl juz zadnych virusow itp.
A komputera ja dalej nie poznaje t_t

Skaner on line jest przydatnym dodatkiem, ale jedynie wtedy, gdy masz juź zainstalowanego dobrego antywirusa.
Jego wykrywalność pozostawia sporo do źyczenia.
Obojętnie czy to Mks czy inny.
MarcinX
Dodano
25.01.2004 12:08:20
zastosuj ad–aware i SpyBot jesli to nie pomoźe to format i ponowna instalka
t@dzik
Dodano
25.01.2004 11:52:46
przeskanuj system programami ad–aware i CWShredder. Powinny oczyscic system z programów szpiegoskich, które cały czas siedzą w rejestrach i spowalniają kompa.
robert200
Dodano
25.01.2004 03:11:37
nic nie powinno zostac poniewaz dzis skanowalem wszystkie dyski skanerem on–line, nie wykryl on zadnych virusow, lecz wykryl trojana ktory siedzial w system32 nazywal sie yyucfd.exe i yyucfd.dll nie dalo sie go w zaden sposob usunac w winie lecz w dosie zostal usuniety, po ponownym przeskanowaniu skaner nie wykryl juz zadnych virusow itp.
A komputera ja dalej nie poznaje t_t
Mastero
Dodano
25.01.2004 01:28:37
Polecalbym przed nowa instalka naprawe systemu z plyty. Byc moze przy usunieciu blastera polecialo za duzo ? A moze jeszcze "cos" zostalo ?
EL NINO
Dodano
24.01.2004 23:29:32
Jak zwykle .
Porządek w rejestrze np. Regclaner.
Skan antywirusowy.
Defragmentacja dysku.
Przeinstalowanie sterowników i Dx.
Jak nie pomoźe format.

Format jest receptą na większość problemów :mrgreen:
MarcinX
Dodano