Wieczny Windows

Temat ten brzmi troszke śmiesznie, ale... ale no własnie? Jakich uźywacie programów do utrzymywania windowsa xp jak najdłuźej stablinym, poźądnym i eleganckim systemem??

Pomysł na ten temat zaczerpnąłem z waszego archiwum :). Sporo ludzi się o to pyta, dlatego prosił bym takźe moderatorów tego forum o PRZYKLEJNIE tego tematu, poniewaź uwaźam, źe naprawde ułatwi to korzystanie z forum początkującym.

Odpowiedzi: 14

Usuwam tylko pozycję które moźna bezpiecznie usunąc ( wybór z menu Wybierz ), Backup przyrócisz z jv16 PowerToolsBackups poleceniem Scal.
Aby przywrócić Backup musi być niezaznaczona pozycja w opcjach Nie twórz Backup`ów.
McScr@by
Dodano
12.08.2004 21:55:45
Jeszcze co do jv16 Power Tools ... czy bezpiecznie jest usunac wszystkie wpisyw rejestrze które porgram wykruje jako stare i błedne dane?

Bo on to chyba sam robi kopie bezpieczneństwa, nie? Jak je potem przywrócić – bo ja taki ciemny jestem... :)
BAJA
Dodano
12.08.2004 02:52:45
Najsłabszym ogniwem kaźdego systemu jest czynnik ludzki. To takie nawiązanie do powyźszej wypowiedzi Rebe, z którą się w 100% zgadzam. Im mniej programów tego typu, tym paradoksalnie lepiej. Wystarczy, źe user będzie miał głowę na karku i będzie przestrzegał kilku prostych zasad sprowadzających się właściwie do jednego zdania:

"Najpierw czytaj, potem myśl, a na samym końcu klikaj".
Pawek
Dodano
12.08.2004 01:39:17
I to jest myśl... Moźe zamiast pisać jakich progów się uźywa napisze się co się nimi robi?
BAJA
Dodano
10.08.2004 23:58:52
Tak sobie to czytam, czytam i do wniosku dochodzę, źe moźecie się nazwami programów jeszcze trochę poprzerzucać i dalej nic z tego nie bedzie wynikać.
zaden bowiem program sam z siebie nie będzie skutecznym antidotum na ....... głupotę usera.

To tak jak z najlepszym FW czy AV – mniej waźne , który, wazniejsze by ustawiony i uźywany był sensownie.
Rebe
Dodano
10.08.2004 20:51:58
Naprawde masz wielkie szczęście źe ci się udało tylko tymi dwoma progsami i to bez aktualizacji
BAJA
Dodano
10.08.2004 20:48:59
A ja powiem tak:
...mam juź dawno zmieniony system plików na NTFS. Nie instaluje źadnych (naprawde źadnych) aktualizacji z WindowsUpdate, nawet poprawek krytycznych. A dlaczego system mi jeszcze działa i ciągle działa kiedy zrobie niekonieczne formatowanie, bo strzeźe mnie Norton Internet Sec. i Norton Antywirus 2004. Jesli ma sie te przystawki całkowicie zaaktualizowane źaden Sasser czy byle co was nie dopadnie. Juź dawno odstąpiłem z trybów aktualizowana systemu po pierwsze za długo trwa, za duźo zajmuje miejsca na dysku i spowalnia system...

... i tak jak mam system mi ciagle dziala bez zarzytów...

pzd.
special
Dodano
10.08.2004 20:11:30
Norton System Works, Ad–Aware, CWShredder. :roll:
riise
Dodano
10.08.2004 10:00:52
Ad–Aware, CWShredder, Hijackthis, Regcleaner, ad–watch, XPAntispyPL, ale nie zdarzyło mi się dotąd aby coś mi zepsuło system :) zawsze ja sam coś cuduje :D

Your species is a VIRUS !!! –Agent Smith
silent
Dodano
10.08.2004 03:57:06
Anticrash
loookasz
Dodano
10.08.2004 02:32:48
Anticrash
loookasz
Dodano
10.08.2004 02:32:48
jv16 power tools (czasem)
Norton System Works
Spybot
Czyszczenie ręczne zawartości oraz rejestru, najbardziej skuteczne :D
WindA
Dodano
10.08.2004 01:40:11
Ja sam do po prostu uźywam jv16 Power Tools
i Diskepera (zamiast defraga systemowego)
BAJA
Dodano
10.08.2004 01:25:39
BAJA:
Temat ten brzmi troszke śmiesznie, ale... ale no własnie? Jakich uźywacie programów do utrzymywania windowsa xp jak najdłuźej stablinym, poźądnym i eleganckim systemem??

To chyba nie tylko od tego zalezy, ale...ja osobiscie uzywam:
NSW
PcBugDoctor
jv16 Power Tools
Ad Aware 6 Pro
SpyBot
Naviscope
PerfectDisk
Tweak–XP Pro3
MBSA 1.2
Oraz narzedzia systemowe windy, poprostu to co mi akurat wpadnie w rece. Po za tym czesto sprawdzam polaczenia wszelkich kabli, tasm ,odkurzam.

Pozdrawiam
malymulpepe
Dodano
09.08.2004 22:31:46
BAJA
Dodano:
09.08.2004 21:45:35
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1