Widzieliście coś takiego?
Odpowiedzi: 19
grzesiek1711:Fajna sprawa.
Trzeba będzie uszczelnić obudowę.
I się zaleje kompa olejem. Juź myślałem o tym kiedyś ale...jakoś nie wyszło.
Niw wiecie gdzie moźna kupić takie coś??
I jeszcze jedna sprawa olej to olej silniki w wiatrakach będą się kręciły wolniej i pobierały większy prąd – czy zasilacz się nie spali??
trzeba pomyśleć o uszczelnieniu śledzi i napędów
po co ci wiatraki jak olej bedzie to wszystko chłodził :?: :wink:
Ja się tylko zastanawiam nad napędami. bo HDD to se da radę bo jest szczelny, wkocu wśrodku próźnia jest.Ale CD–rom i Floppy :?: Chyba nie są przygotowane na takie kompiele. trzeba by je chyba na pwierzchni trzymać.
Aha! ktoś tam wspominał coś o hałasie – hałasu niema bo niby skąd. Wody jak napuścisz do wanny to przecieź Ci nie hałasuje w łazience :mrgreen:
Fajna sprawa.
I jeszcze jedna sprawa olej to olej silniki w wiatrakach będą się kręciły wolniej i pobierały większy prąd – czy zasilacz się nie spali??
pamiętam źe na forum swego czasu był link do kompa, a właściewie nazywało się to "serwerownia". Gość miał kompa złoźónego w lodówce, to jest polot. :lol: :lol: :lol:
Spięć nie ma bo olej transformatorowy nie przewodzi prądu :D :wink:
Gdyby przewodził ,ciemno by było oj ciemno i neta by nie było.
Wszystkie transformatory mocy (są nim zalane),szlag by trafił.
A tam "siedzi" kilkadzisiąt tysięcy volt :D .
Gdyby przewodził ,ciemno by było oj ciemno i neta by nie było.
Wszystkie transformatory mocy (są nim zalane),szlag by trafił.
A tam "siedzi" kilkadzisiąt tysięcy volt :D .
theboss78:Kazdy olej jest chyba dobry.
Juz kiedys bylo takie zsynchronizowanie.Kto?
Ja i Pawek.
No a jak :D :wink:
BTW – jak juź ustalicie co to był za olej, to mi powiedzcie, bo akwarium juź sobie składam :D A jak to się ma do wydzielanego hałasu :?:
Jednej rzeczy nie czaję dalej – dlaczego to się "nie zalało" – tzn. spięć czemu nie ma, itd.
tylko ja nadal nie rozumiem po co takie bajery :? tylko miejsce zajmuje
:shock: qrcze co tez człowiek nie wymyśli :?:
Albo mozna syntetyczny, slonecznikowy, kujawski i jeszcze stary olej silnikowy(taki co sie kurek odkreca pod autem i ze zbiornika oleju wyplywa taka czana maz) po prostu zmieszac. :wink:
theboss78:Kazdy olej jest chyba dobry.
Nie za bardzo.
W transformatorowym nie odkłada się wilgoć.
W przeciwieństwie do Castrol GTX Magnatec i Kujawskiego :mrgreen:.
ciekawe co ile trzeba ten olej zmieniac :mrgreen: a pewnie i frytki tam sie da uzmazyc... :D
nie wiem czy kaźdy, ja slyszałem źe się uzywa transformatorowego, nie wiem dokładnie jaki to jest ale podobniesz najlepszy do takich rzeczy i podobno najbezpieczniejszy.
a'propos zgrania to wam tez gratuluje :mrgreen: :mrgreen:
a'propos zgrania to wam tez gratuluje :mrgreen: :mrgreen:
Kazdy olej jest chyba dobry.
Ja i Pawek.
Ja i Pawek.
MarcinX – cóź za zgranie :!: :!: :!: Spójrz na zegar umieszczenia posta :mrgreen: Telepatia chyba, tak to mi się jeszcze nie zdarzyło zsynchronizować :!:
Gratulacje :mrgreen:
Gratulacje :mrgreen:
Kujawski z pierwszego tłoczenia :D :wink:
Mineralny :lol:
Castrol GTX Magnatec :mrgreen:
Castrol GTX Magnatec :mrgreen:
Ja sie przyznam, ze tego jeszcze niewidzialem.Co tu komentowac?Grunt to sobie sprawic wielkie akwarium, wlac oleju zamiast wody i umiescic podzespoly kompa zamast rybek.Swoja dorgo ciekawe czy to jest olej syntetyczny czy roslinny. :wink: :wink: :wink:
Poprostu komp w oleju transformatorowym...
najwaźniejsza zaleta: NIGDY!!! się nieprzegrzeje (chyba źe go palnikiem przypalisz :wink: )
najwaźniejsza zaleta: NIGDY!!! się nieprzegrzeje (chyba źe go palnikiem przypalisz :wink: )
Poprostu komp w oleju transformatorowym...
Stare jak świat :!:
Strona 1 / 1