Wewnętrzne IP
:cry: siemka mam radiowe łącze i teraz nastąpił kłopot
Gdy miałem serv–u postawiony to gdy się ktoś łączył na FTP to niemoźe wejść lecz gdy ja łączę się z mojego IP do innych kompów poprzez Win commander to moge koźystać a domnie niemoźna się dostać
moje IP zaczyna się 10.0.4.xxx lecz gdy wchodze na inny komp do znajomego on mnie widzi jako 80.25.6.xxx
więc ja moge wejść na kaźdy FTP lecz domnie niemogą się dostać niemam fajerłola ani źadnych blokad porobionych na kompie :cry:
Gdy miałem serv–u postawiony to gdy się ktoś łączył na FTP to niemoźe wejść lecz gdy ja łączę się z mojego IP do innych kompów poprzez Win commander to moge koźystać a domnie niemoźna się dostać
moje IP zaczyna się 10.0.4.xxx lecz gdy wchodze na inny komp do znajomego on mnie widzi jako 80.25.6.xxx
więc ja moge wejść na kaźdy FTP lecz domnie niemogą się dostać niemam fajerłola ani źadnych blokad porobionych na kompie :cry:
Odpowiedzi: 9
I klapa! :cry: nie da rady tak się komunikować po sieci... To nie jest zwykły LAN tylko coś innego. My korzystamy z modemów kablowych (od telewizji kablowej) a nie mamy kart sieciowych. Połączenia miedzy nami raczej nie da rady zrobić tak prosto. Nie widze np. źadnych kompów, gdy robię: START >––> WYSZUKAJ >––> KOMPUTERY LUB LUDZIE .–.. KOMPUTERY W SIECI >––> WYSZUKAJ
Nie ma tylko problemów gdzy chcemy ze sobą grać po sieci (wpisujemy ip host/client) i wszystko działa.
Dla tego myślałem o tym GG źeby gdzieś w opcjach wpisać czyjeś ip z sieci i w ten sposób uzyskać połączenie. :(
Nie ma tylko problemów gdzy chcemy ze sobą grać po sieci (wpisujemy ip host/client) i wszystko działa.
Dla tego myślałem o tym GG źeby gdzieś w opcjach wpisać czyjeś ip z sieci i w ten sposób uzyskać połączenie. :(
Dzięki za odpowiedź! teraz próbuję wysyłać swoje komunikaty po sieci. Wysłałem jak na razie 10 komunikatów na róźne adresy i na źaden nie doszło... Mam tylko nadzieję, źe jest moźliwe w mojej sieci takie wysłanie a te przypadkowe ip na które wysłałem, to kompy z innmi niź XP systemami...
Zrobiłem nawet taką małą stronkę i wysyłam tylko jej adres w komunikatach :lol:
newyorkcity.webpark.pl/pilsat.htm
Zrobiłem nawet taką małą stronkę i wysyłam tylko jej adres w komunikatach :lol:
newyorkcity.webpark.pl/pilsat.htm
Rebe:Chyba raczej net send,a nie ping ?
Co innego myślałem co innego napisałem :oops: ofcorz net send.
SLAY3R:Posłaniec jest standardowo uruchomieony – no chyba źe ktoś sobie go póxniej wyłączył.
Żeby wysłać komunikat w uruchom wpisz cmd.
Z konsoli wydaj polecenie: ping xxx.xxx.xxx.xxx trść komunikatu [enter]
gdzie ixy to oczywiście adres ip.
Chyba raczej net send,a nie ping ?
Posłaniec jest standardowo uruchomieony – no chyba źe ktoś sobie go póxniej wyłączył.
Aha, dzięki. Nie wiem za duźo o Posłańcu (np. czy domyślnie jest włączony, czy nie) i nie wiem jak się posługiwać tą systemową funkcją. Dostanę linka do jakiegoś źródła? Z góry wielkie dzięki!
Mozesz jedynie miec nadzieje, ze ten ktos uzywa XP, nie ma wylaczonego Poslanca i wyslac mu komunikat podajac np. swoj numer GG.
A ja mam pytanie związane z wewnętrznym ip.
Jestem w dość okazałej pod względem podłączonych uźytkowników sieci (jakieś 25% mojego miasta– Telewizja Kablowa PILSAT). Mam stały ip wewnętrzny i stały ip zewnętrzny (taki sam dla wszystkich uźytkowników sieci– serwer). Oczywiście owy serwer ma firewall'a... nie mogę grać w trybie multi z innymi graczami spoza sieci TVK PILSAT. Jestem na tyle sprytny, :wink: źe wiem jak sprawdzić ile w danym momencie uźytkowników sieci ma otwarte porty, a nawet wiem kto korzysta z gg lubi innego komunikatora. Widzę ich ip i tyle na razie potrafię. A moje pytanie jest takie:
Czy widząc ip i otwarty port od GG w mojej sieci któregoś delikwenta (nie mam źadnych dodatkowych informacji o nim), mogę się z nim skontaktować przez GG? WAŻNE: nie widzę jego numeru uźytkownika GG bo to by było za proste. Chodzi mi o to, źe chciałbym się skontaktować z przypadkową osobą z TVK PILSAT i zaproponować tej osóbce, np. partyjkę w Ghost Recon.
ps. korzystam z SuperScan :)
Jestem w dość okazałej pod względem podłączonych uźytkowników sieci (jakieś 25% mojego miasta– Telewizja Kablowa PILSAT). Mam stały ip wewnętrzny i stały ip zewnętrzny (taki sam dla wszystkich uźytkowników sieci– serwer). Oczywiście owy serwer ma firewall'a... nie mogę grać w trybie multi z innymi graczami spoza sieci TVK PILSAT. Jestem na tyle sprytny, :wink: źe wiem jak sprawdzić ile w danym momencie uźytkowników sieci ma otwarte porty, a nawet wiem kto korzysta z gg lubi innego komunikatora. Widzę ich ip i tyle na razie potrafię. A moje pytanie jest takie:
Czy widząc ip i otwarty port od GG w mojej sieci któregoś delikwenta (nie mam źadnych dodatkowych informacji o nim), mogę się z nim skontaktować przez GG? WAŻNE: nie widzę jego numeru uźytkownika GG bo to by było za proste. Chodzi mi o to, źe chciałbym się skontaktować z przypadkową osobą z TVK PILSAT i zaproponować tej osóbce, np. partyjkę w Ghost Recon.
ps. korzystam z SuperScan :)
Zerknij na tytul swojego posta – wewnetrzne IP. I po zawodach. Jestes za serwerem.
Strona 1 / 1