Wersja preinstalacyjna Windows XP
I tutaj pytanie co to oznacza wersja preinstalacyjna?
Odpowiedzi: 15
o ile sie dobrze orientuję sama płyta i hologram nie jest dowodem legalności windy. Musisz posiadać dowód zakupu windowsa wraz z wyszczególniona jego formą (oem box molf itp oraz typem :home , pro..).Jeśli nie masz płytki a jesteś legalnymposiadaczem windy to moźesz zainstalować z dowolnego źródła pakiet odpowiadający specyfikacji na warunkach licencji. Np. jeśli nabyłeś wersję winxp prof..oem i masz sprzęt z nią sprzedany a nie masz płytki instalacyjnej to moźesz w obrębie istniejącego prawa uruchomić wersje piracką winxp prof nawet na innych kluczach!!! kupujesz licencję a nie fizyczny nośnik!!!
Pzdr.
Pzdr.
gusioo:
Nie dostajesz płyty CD z XP.
Czy to jest legalne?
Cze a czy ta wersja preinstalacyjna ma jakies ograniczenia czy jak mam wersje preinstalacyjna to moge ja normalnie instalowac po kazdym formacie komputera?
Z przodu obudowy naklejki nie ma.
Jeśli byłby to oryginał preinstalowany to byś miał na obudowie naklejke z kluczem produktu.
Tak mi się zdaje, moźe się myle.
update:
http://www.microsoft.com/resources/howtotell/pl/re/58070f02–44c3–485c–b776–353bfeda43f6.mspx
Tak mi się zdaje, moźe się myle.
update:
http://www.microsoft.com/resources/howtotell/pl/re/58070f02–44c3–485c–b776–353bfeda43f6.mspx
Na fakturze wina chyba nie bylo. W prawym dolnym rogu pulpitu tesz nie ma zadnego tekstu. Mialem zainstalowanego XP SP2. Wiec?? Legal??
A jak kupiłeś komputer to miałeś Windowsa ? czy dokupiłeś wersje OEM ?
A jak rozpoznac czy mam wersje preinstalacyjna? I jak rozpoznac czy mam pirata czy orginal bez plyty??
– ta partycja ma zwykle ID=12, aby to stwierdzić chyba dobry jest program Part244 z poziomu DOS–a .
– z wina wejdz do Program zarządzanie komputerem | zarządzanie dyskami.
– do laptopów jest dodawana dyskietka pozwalająca zainstalowac system z tej partycji lub w innych modelacj notebooków , wciskamy klawisz F1 podczas bootowania.
8)
– z wina wejdz do Program zarządzanie komputerem | zarządzanie dyskami.
– do laptopów jest dodawana dyskietka pozwalająca zainstalowac system z tej partycji lub w innych modelacj notebooków , wciskamy klawisz F1 podczas bootowania.
8)
W podręczniku uźytkowanika – będzie informacja o tym co wcisnąc,źeby naprawić – o ile jest to taka wersja.
A jak znalezc ta partycje??
gusioo:Mattt:A jakie sa ogranicyenia??
Nie dostajesz płyty CD z XP. Jak ssystem padnie to musisz sam kombinować.
Wcale bo nie musi tak być.
Czasem dostajesz płytę, casem na dysku jest ukryta partycja "recovery" pozwalająca przywrócić system – przeprowadzić instalację wraz z kompletem ustawień sprźetowych.
Mattt:A jakie sa ogranicyenia??
Nie dostajesz płyty CD z XP. Jak ssystem padnie to musisz sam kombinować.
A jakie sa ogranicyenia??
Gdy kupujesz kompa to juź masz XP zainstalowany (preinstalowany)
Strona 1 / 1