Wentylator
Mam płytę główną GA–8IPE775–G, procesor Pentium 4 2,8 GHz Moj wentylator jest tak ustawiony ze wlacza sie na maxymalna predkosc gdy procek przekroczy 60 stopni, jest to troszke halasliwe, bo przy temperaturze ponizej 60 nie pracuje wogole. W biosie nie mozna tego zmienic poniewaz te parametry sa tam ustawione automatycznie i nie ma do nich dostepu. Korzystam obecnie ze SpeedFana ale ten program mi nie odpowiada, nie zawsze sie uruchamia i przy uruchamianiu kompa musze go restartowac bo sie zawiesza. Czy jest sposob zeby dotrzec do tych ustawien w biosie??
Odpowiedzi: 4
dzieki wielkie
jestescie the best
juz wszysko mi hula poprawieni
:)
jestescie the best
juz wszysko mi hula poprawieni
:)
Z poziomu biosu wciśnij CTRL+F1.
Tradycyjnie w płytach Gigabyte pełny dostęp do wszystkich funkcji BIOSu uzyskuje się przez wciśnięcie klawiszy CTRL+F1.
I powinna być opcja tych ustawień.
Tradycyjnie w płytach Gigabyte pełny dostęp do wszystkich funkcji BIOSu uzyskuje się przez wciśnięcie klawiszy CTRL+F1.
I powinna być opcja tych ustawień.
Zainstalowalem Easy Tune4 mialem go na plytce do plyty glownej Sciagnelo mi uaktualnienie ale opcje CPU fan setting mam niedostepna i nie moge nic regulowac
Zainstaluj program EasyTune 5 lub 4 znajdziesz na stronie Gigabyte–a :) tam jest opcja do regulacji wentylatorka na procesorze...
P.S. moze to tylko przypadek, ale nie podkrecaj procka tym programem przy wykorzystaniu opcji easymode mnie po tym padla plyta... :/ widocznie jakis felerny egzemplarz mialem
P.S. moze to tylko przypadek, ale nie podkrecaj procka tym programem przy wykorzystaniu opcji easymode mnie po tym padla plyta... :/ widocznie jakis felerny egzemplarz mialem
Strona 1 / 1