Wentylator
Mam problem. Chciałbym włoźyć na procesor nową paste, lecz ni jak nie idzie ściągnąc wentylatora. Mozecie mi pomóc i powiedzieć jak to się robi?? PLis Acha jeszcze jedno czy baterie od biosa się wymieniea??
Odpowiedzi: 3
Jak masz problem ze sciągnięciem radiatora z procesora to prawdopodobnie była uźyta nie pasta silikonowa tylko jakiś klej termoprzewodzący,najczęściej nakładany fabrycznie na radiator.Pasta silikonowa nigdy się nie przyklei.Moźna spróbować odkleić na ciepłym procesorze,delikatnie ruchem obrotowym.Próby podwaźania śrubokrętem raczej nie polecam,duźe ryzyko uszkodzenia płyty bądź procesora.Jak się uda, dokładnie wyczyścić procesor i radiator z resztek tego co zostanie i umyć benzyną ekstrakcyjną.Posmarować dobrą pastą,Intela moźna posmarować srebrną,cieniutko i wszystko zmontować na nowo.Baterie do Biosu moźna wymienić jeśli zmieniają się same ustawienia a napięcie spadnie poniźej 3,2V
Procesor Intel Celeron D335 2.800 MHz. No ale wentylator teź tam jest ale ok. Więc co mam robić dalej źeby to ściągnąc??
Chicken:Są tylko takie dwa zaczepy które ściągłem ale co dalej??
No i dobrze jak zaczepy sciągnołeś to delikatnie próbój ruszyć wentylator razem z radiatorem od procesora a jak nie to delikatnie podwarzyć radiatir od strony gniazda procesora
Strona 1 / 1