Wentylator zacina sie
Mój wentylator zacina sie i nie mam pojęcia dlaczego.Szukałem na forum ale nie znalazłem podobnego tematu,jeśli juź był to sorrki i prosze o podanie linka.Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jaka moźe być tego przyczyna?Pasta chyba nie ma nic do tego.A wentylator chłodzi mi procka athlona dlatego obawiam sie źeby mi sie nie spalił bo temp. dochodzi do 80 st.
Prosze o podpowiedzi.
Prosze o podpowiedzi.
Odpowiedzi: 8
ja mialem podobnie winne sa lozyska bo mam na kulkowych a najgorsze ze cooler poentagram freezone cu 80 i wentyl tylko w komplecie (100 zl ) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: dalem troszke wazeliny, ale to jeszcze nie to co bylo troszke szumi z lozysk, pare razy mi sie zablokowal ale naszczescie zabezpieczenie plyty glownej zadzialalo i procek sie nie spalil
Temperatura waha sie od 65 do 75.Chyba będe musiał wymienić.Czy mógłby ktoś poradzić jaki jest najlepszy wentyl do athlona xp 2000+?
Dzięki za zainteresowanie.
Dzięki za zainteresowanie.
a ja Ci powiem: Ty nic nie obserwuj tylko sobie wymien na nowy bo szkoda procka...a bez wentyla zaraz się grzej e i nie pracuje jak powinien
Sprawa powaźna i obserwuj uwaźnie temp. procka. Jeśli nic ostatnio nie mieszałeś wokół niego to wentylator do wymiany.
No troche sie przykurzył ale to nie było powodem bo dalej raz sie kręci raz nie.Czy gdzieś jest ustawiony przy jakiej temperaturze wentylator sie załącza a przy jakiej wyłącza?
Nie baw się tylko wymień wentyl na nowy.
Zdemontuj go,odklej nalepkę przykrywającą łoźysko i zobacz co tam się dzieje.Czy nie ma luzów, jak ma to go wyrzuć jak nie ma to zapuść jedną kropelkę oliwy do maszyn.A tak wogóle to chyba nadchodzi jego koniec źywota...Powodzenia...
Czy kable zasilające są dokładnie podłączone??
Czy za duźo kurzu sie w nich nie zebrało??
Moźliwe źe łoźysko sie juź "zjechało", charczy i się juź psuje powoli
Czy za duźo kurzu sie w nich nie zebrało??
Moźliwe źe łoźysko sie juź "zjechało", charczy i się juź psuje powoli
Strona 1 / 1