Wejscie Na Słuchawki CD–ROM

Witam mam pytanie koło CD–ROM znajduje sie wejscie na słuchawki noi mam pytanie czy da sie z tego wejscia słuchac muze z kompa jak tak to jak to zrobic a jezeli sie nieda to wogole po co to jest ?? Pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

adik154:
ruszy.

Ale to chyba tylko w napędach które mają przycisk play.

DAVIDOSEK:
to chyba jest bezuzyteczne :/ po holere to monuja wogole

Bo to jest bezuźyteczne ;]
SLAY3R
Dodano
11.01.2006 00:45:30
Wolumin:
A gdy ma się taki napęd z wejściem na słuchawki to moźna z niego słuchać muzyki jeźeli podłączy się CD–ROM TYLKO do zsilacza AT. Czy CD–ROM ruszy bez podłaczenia do płyty głównej?

ruszy.
adik154
Dodano
11.01.2006 00:12:27
moj komp ma niecały rok ale jak włoze do CD–romu płyte audio to w słuchawkach nic niegra raczej to chyba jest bezuzyteczne :/ po holere to monuja wogole
DAVIDOSEK
Dodano
11.01.2006 00:04:49
A gdy ma się taki napęd z wejściem na słuchawki to moźna z niego słuchać muzyki jeźeli podłączy się CD–ROM TYLKO do zsilacza AT. Czy CD–ROM ruszy bez podłaczenia do płyty głównej?
Wolumin
Dodano
10.01.2006 23:50:59
DAVIDOSEK:
Witam mam pytanie koło CD–ROM znajduje sie wejscie na słuchawki noi mam pytanie czy da sie z tego wejscia słuchac muze z kompa jak tak to jak to zrobic a jezeli sie nieda to wogole po co to jest ?? Pozdrawiam

To złącze to pozostałość zamierzchłych czasów (dos, win 95 :) ), moźna było podczas odtwarzania płyty cd–audio podpiąć tam słuchawki i słuchać muzyki, ale tylko wtedy kiedy to napęd dekodował muzykę za pomocą wbudowanego weń układu dekodującego, obecnie kiedy dekodowaniem zajmują się programy typu wmp, foobar itp to złącze poprostu sobie milczy i do niczego nie jest potrzebne (w nowych napędach juź z reguły tego złącza nie montują nawet).
SLAY3R
Dodano
10.01.2006 16:48:07
Wyjście jest to do podłączenia np. słuchawek ale działa tylo wtedy gdy słuchasz na danym CD–ROM płyty Audio.
wojtt
Dodano
10.01.2006 16:43:03
DAVIDOSEK
Dodano:
10.01.2006 15:02:44
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1