wdm.dll

Ave.

Pokrotce:
1.Sformatowalem dysk d:
2.Na dysku c mam system winxp ktorego chce sie pozbyc.
3.instaluje wiec nowy system na dysku d:(win xp)
4.Juz z nowego systemu kasuje katalog windows na c:
5:kasuje mi wszystko oprocz pliku: c:windowssystem32wdm.dll (odmowa dostepu)
plik zajmuje 56,0 KB
6.caly katalog windows,po skasowaniu,zajmuje 367 MB.
a skasowalem wszystko w tym katalogu oprocz jednego pliku wdm.dll, opcje felderow mam ustawione tak zeby widziec pliki ukryte i systemowe
7.pliku tego nie moge skasowac takze w trybie awaryjnym ale co ciekawe moge zmienic jego nazwe (sic!)
9. kaspersky najnowszy nie wykrywa zadnych wirusow.
10.Co o tym sadzicie? Jak mozna skasowac definitywnie ten plik? (dysk jest w ntfsie wiec go nie skasuje z systemowej dyskietki)(moze z konsoli?)
10.Gdy wybieram: wlasciwosci–>narzedzia–>sprawdzanie dyskow, nie wykrywa bledow.
Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 9

Pacz Pan – EL NINO, na to nie wpadłem ( o przejmowaniu mowa ), bo mnie chiba jaka zaćma na oczywistość naszła. Jednak co Twe świeźe oko to .... :mrgreen:
Rebe
Dodano
09.07.2004 09:40:11
Ivaho:
... lecz przy samym koncu paska dostaje komunikat: "system windows nie byl w stanie dokonczyc formatowania".Chyba jeszcze cos "siedzi" na tej partycji.
No to moze znowu podpowiem – na FAT32 nie sformatujesz tej partycji XPkiem :wink: . XP moze formatowac na FAT32 tylko do 32GB :P . Uzyj do tego FORMAT.COM z w98 lub formatuj na NTFS.
EL NINO
Dodano
09.07.2004 02:32:21
EL NINO dziekuje za odp. bo pomoglo!
Tyle ze troche w inny sposob:)
Wyszukalem w "szukaj" jak dostac sie do zabezpieczen a nastepnie zaznaczylem siebie jako wlasciciela.
Lecz decydujace bylo zaznaczenie przy pelnej kontroli "zezwalaj" bo nie bylo zaznaczone. Natychmiast odezwal sie moj kaspersky i skasowal ten plik.
EL NINO masz u mnie wirtualny soczek.
:wink:

Adamo8: nie robilem tak jak mowisz bo mam zle dosw. zwiazane z partycjami :P
dowod:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=17856

A dla tych ktorzy sledzili tamten post poinforumje ze uszkodzona mam prawdopodobne tablice partycji, a sprawa rozwiazuje sie w ten sposob ze dane z partycji c na ktorych mi zalezalo przegrywam na inny dysk za pomoca systemu 98 i norton comandera, kasuje wszystkie partycje i tworze od nowa.Tyle ze dalej pozostaje problem czemu dysk ktory ma 120GB jest "widziany" przez programy do tworzenia partycji jako 140GB.

Ale warto bylo troche pokombinowac, przynajmniej wiecej sie nauczylem.

Pozdrawiam.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Yh chyba za wczesnie sie ucieszylem:)
Skasowalem wszystko na c,zaczalem format lecz przy samym koncu paska dostaje komunikat: "system windows nie byl w stanie dokonczyc formatowania".Chyba jeszcze cos "siedzi" na tej partycji.No ale zeby nie bylo ze ide na latwizne juz sie biore za www.sprawdz.google.pl i "szukaj" :P
Ivaho
Dodano
09.07.2004 01:27:30
Nie rozumiem dlaczego tyle kombinacji. Ja robię to w ten sposób:
Instalacja pełna.
Instalator dochodzi do wyboru partycji, daję usuń C.
Mam obszar nieprzydzielony. Daję Utwórz nową partycję, wybieram typ plików, format, instalacja.
I po ptakach.
Adamo8
Dodano
09.07.2004 00:54:19
Ivaho:
Jednak okazalo sie to niemozliwe: odmowa dostepu.

To dziwne bo przeciez do konsoli loguje sie jako administrator.
Dlaczego dziwne ? "Wlascicielem" tego pliku byl przeciez inny Administrator, prawda ?
Sprobuj moze najpierw przejac prawa do folderu zawierajacego ten plik – wraz z uprawnieniami w dol. Pozniej chyba bedziesz mial dostep. Jesli nie, to przegraj w inne miejsce pliki nowego systemu znajdujace sie na C: i usun partycje – poszukaj na forum linka do programu DELPART, uzywajac rowniez w wyszukiwarce mojego nicka.
EL NINO
Dodano
09.07.2004 00:37:15
Jesli chodzi o zagadke zwiazana z rozmiarem katalogu windows to rozwiazuje ja katalog dllcache ktory skasowalem.
Zostal jeszcze ten uparty plik wdm.dll
Podales Rebe strone ktora miala rozwiazac ten problem. Angielkim wladam przecietnie ale napisze do czego doszedlem i co zrobilem:
1.Za pomoca programu Reglite usunalem AppInit_DLLs wg. wskazowek na stronie. Jednak plik pozostal. (moze cos zle przetlumaczylem?)
2. uzylem tych 3 programow typu spyware podanych na stronie –> bez skutku
3. z pomoca killboxa wskazalem plik do usuniecia plus opcja restart – nic to nie dalo
4.krok drugi: cmd–>opcja attrib –r "cmd.dll" – odmowa dostepu
5.powtorzylem krok pierwszy(z kilboxem) i restartem i ustawilem automatyczny rozruch trybu awaryjnego by tam ponownie sprobowac z cmd–>opcja attrib –r "cmd.dll" – odmowa dostepu
6.Dodam jeszcze ze antywirusy nic nie wykrywaja :(
7.zaswital mi taki pomysl czy by nie dalo sie za pomoca jakiegos programu dosowskiego ktory widzi ntfsa sformatowac partycje "c"

Czy czeka mnie juz nierozlaczna wiez z plikiem cmd.dll czy moze ktos ma jeszzcze jakis pomysl?

:cry:
Ivaho
Dodano
08.07.2004 23:05:09
Rzuć na to okiem :
http://www.dotcomjunkies.com/members/s/Stuart/forum/posts/04–05–14/2862.shtml

W googlach krótki pobyt kieruje do jakichś rozwaźań o wirusach jednak, choć nie tylko.
Rebe
Dodano
08.07.2004 21:08:09
No fakt powinienem najpierw sprobowac a potem spytac.

Jednak okazalo sie to niemozliwe: odmowa dostepu.

To dziwne bo przeciez do konsoli loguje sie jako administrator.

Nie wiem czy ma to znaczenie ale na poprzednim systemie bylo sporo wirusow i innego badziewia.
(komputer ten pozyczyl mi kolega na wakacje i postanowilem w nim posprzatac:))Pousuwalem co sie dalo jeszcze przed zainstalowaniem nowego systemu.
Ivaho
Dodano
08.07.2004 20:54:54
......(moze z konsoli?....

Wchodzisz z płyty i del – składnia po /?
Rebe
Dodano
08.07.2004 20:24:43
Ivaho
Dodano:
08.07.2004 18:52:11
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1