Wcieło mi RAM... ale gdzie ??

Problem przedstawia się tak... włączam kompa odpalam program CPU Cool pisze Dost. Pamięc 174 Mb (nie wiem czemu tak mało :/ na Karcie Graficznej mam 256 Mb i Kostka 192 DDR) ale po odpaleniu np. NFS Underground... jak odpale ten sam program ... pisze, źe mam juź tylko... dost. pamięci 73 Mb ... ??
Jak sprawdzić co zrzera mi tyle Ramu ... ??

Odpowiedzi: 7

pIEKAr:
hehe mam juź ten programik ;p tylko teraz JEZELI BYŁBYŚ tak łaskaw i powiedział mi jak sprawdzić co ile zabiera RAMU ... jedyne co mi tutaj pasuje to opcja PID ... ale to chyba nie bo kaźda aplikacja ma taką samą liczbę a dokładnie 429474715 ;p a jednak nie taką samą idealnie ale początek jest podobny

Patrzyłem tylko na 'obrazek" na stronie producenta – tam były procesy wraz z ich "wielkością" w pamięci.
Sądzę więc, źe policzenie tego "na palcach" jest mozliwe.
Opcja dla bardziej leniwych – dodawanie przy uźyciu kalkulatora :wink:
Rebe
Dodano
05.11.2004 08:24:48
hehe mam juź ten programik ;p tylko teraz JEZELI BYŁBYŚ tak łaskaw i powiedział mi jak sprawdzić co ile zabiera RAMU ... jedyne co mi tutaj pasuje to opcja PID ... ale to chyba nie bo kaźda aplikacja ma taką samą liczbę a dokładnie 429474715 ;p a jednak nie taką samą idealnie ale początek jest podobny
pIEKAr
Dodano
04.11.2004 21:34:49
procview np. – pierwszy link w googlach pod tym hasłem
Rebe
Dodano
04.11.2004 21:27:38
hehe ;p sorry ;p ale poprostu w pospiechu pisałem ... bo musiałem skoczyc do qmpla ... i nie podałem dokładnych szczegółów ... ;p wiec jezeli mozna to proszę o nakierowanie mnie na jakis porządny program
pIEKAr
Dodano
04.11.2004 21:24:52
pIEKAr – tym razem ja teź sobie pozwolę.
Uwaźasz zapewne, źe mam obowiązek "biegać' po postach i sprawdzać czy w którymś nie wymieniłeś nazwy systemu operacyjnego i w dodatku czy system jest ten sam i w tym wypadku?
Otóz Twoje wyobraźenie jest błedne. Podawąlem kiedyś jak naleźy pisac posty by odpowiedź uzyskać i co ?
Ano g........ – jedno wielkie.
To ja teź Ci napisźe:
To sobie w googlach poszukaj skoro juź iwesz jakie zadania progrma ma spełniać.
Dla ułatwienia dodam, źe programów pokazujących zarowno to co się w systemie dzieje, jak i co i ile zasobów wykorzystuje, a działjących w óznych wrsjach windowsa, jest od metra.
Rebe
Dodano
04.11.2004 21:23:08
w win 98 ?? menager zadań który pokazuje procesy ?? ;p ? nie wiem nie znam ;p wiec jeźeli ktoś mi powie skad taki wziąc albo gdzie w windowsie sie mieści to fajnie ;p
pIEKAr
Dodano
04.11.2004 21:17:06
Pewnie jaki menager zadań wystarczy, a w nim zakładka
procesy.
Rebe
Dodano
04.11.2004 20:04:35
pIEKAr
Dodano:
04.11.2004 19:57:02
Komentarzy: