wazne pytania o Total Commander

Mam kilka pytan o Total Commandera, ktorego niedawno zaczalem uzywac. Moze ktos mi pomoze. :) :idea:

1. Jak zrobic backup moich ustawien programu, takzeby po formacie od razu moznz bylo przywrocic moje ustawy? Moze jest jakis programik albo wtyczka? :?:
2. W jaki sposob sprawic zeby TC zawzse przy wlaczaniu startowal w oknie zmaksymalizowanym? :?:
3. Czy mozna w jakis sposob ominac tego splash screena, gdy TC startuje? (ten z numerkami) Albo zeby chociaz moc ta cyferke wbic z klawiatury, a nie klikac myszka.
Mam nadzieje ze ktos mi w tym pomoze, bo to dla mnie wazne utrudnienia, a chcialbym korzystac z tego programu.

Odpowiedzi: 5

Dzięki mars28 za odpowiedzi. :) Bardzo mi sie przydały. Backup działa, maksymalizacja juz tez. A zamykanie cyferek z klawiatury tez dziala. Dzięki za pomoc. Ten program jest naprawdę super. Będę go uźywac. :)
fidelio
Dodano
17.07.2004 06:32:58
co do pkt2. mmozna jeszcze klinknac prawym przyciskiem na skrót TC i w polu "uruchom" wybrac "zmaksymalizowane".
phantom_lord
Dodano
16.07.2004 23:11:18
ad. 2 – Maksymalizujesz okno i klikasz: zachowaj moje bieźące ustawienia (albo coś podobnego, nie korzystam z TC)
ad. 3 – Zarejestrować go :wink:
Anonymous
Dodano
16.07.2004 14:13:34
Na pierwsze dwa pkt. Mars juz oidpowiedzial a co do trzeciego: oczywiscie ze sie da. Choc w nie do konca legalny sposob ;) Oczywiscie ja mam legalna wersje, a ten sposob widzialem u kumpla :P
phantom_lord
Dodano
16.07.2004 14:08:47
1. Wystarczy znaleźć plik wincmd.ini, w nim są zapisane ustawienia. Ale jeśli masz jakieś dodatkowe wtycznki skonfigurowane to oczywiście kopie ich teź trzeba zrobić. Najwygodniej jest jednak zrobić sobie kopię całego folderu z zainstalowanym programem (uruchamia się nawet bez instalowania, wystarczy uruchomić totalcmd.exe).
2. We właściwościach skrótu do programu, w polu "uruchom", ustawić "zmaksymalizowane".
3. Hmm, trudne pytanie :? . Żeby nie pojawiał się ten ekran trzeba mieć zarejestrowaną wersję programu. Numerek wbija się z klawiatury bez problemu, dziwne, źe u Ciebie się nie da. Moja wersja to 6.0.
mars28
Dodano
16.07.2004 09:33:08
fidelio
Dodano:
16.07.2004 07:54:28
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1