walnieta plyta glowna znow?
jakies 2 tygodnie temu oddalem plyte glowna do serwisu bo windows xp gubil pliki systemowe okzlo sie ze jest uszkodzona–naprawili no i procek usmazony–kupilem nowy od tej pory gdy wlaczam komputer w biosie wyskakuje cant write escd do tego nieszczesliwie usmazylem stacje dyskietek i pojawia sie problem nie moge ainstalowac drukartki z ktora nigdy nie bylo problemu hpdeskjet 720c plyte glowna mam asusa a7v600x windows wykrywa ja i podczas instalacji sterow pisze ze nie moze zainstalowac...bo jest uszkodzony sprzet...lub czasem ze pliki sa uszkodzone ...port nieczytelny... narazie instalacja systemu odpada bo nie mam stacji dyskietek musze wgrywac stery od dysku sata co jest nie tak?Pozdrawiam
aha jescze jedno po usmazeniu stacji dyskietek(nie powiem jak to zrobilem;) ) nie swieci dioda pokazujaca ze pracuje dysk wiec cos se jedk usmazylo a komputer nie chcial sie wlaczyc z 3 razy potem bylo wszystko ok
aha jescze jedno po usmazeniu stacji dyskietek(nie powiem jak to zrobilem;) ) nie swieci dioda pokazujaca ze pracuje dysk wiec cos se jedk usmazylo a komputer nie chcial sie wlaczyc z 3 razy potem bylo wszystko ok
Odpowiedzi: 6
nie mam 18 latek i ompyutera 1 dzien wiem co zle zrobilem przez pospiech ..ale nie wazne nie pytlem sie o stacje dyskietek...
Moźliwe co gorsze źe załatwiłeś chipa i kontrolery portów i moźe coś jeszcze.
Pamiętaj elektroniku młody zawsze rób wszystko na wyłączonym kompie i odłączonym od sieci.
Prawdopodobnie zrobiłeś zwarcie w stacji albo odwrotnie podpiąłeś zasilanie do stacji dyskietek choć to praktycznie niemoźliwe,ale.
Jak jeszcze wsadzałeś taśme sygnałową stacji na włączonym kompie to moźliwe źe poszedł kontroler i coś jeszcze.
Podejrzewam źe znów serwis.
Ale moźe będziesz miał szczęście.
Pamiętaj elektroniku młody zawsze rób wszystko na wyłączonym kompie i odłączonym od sieci.
Prawdopodobnie zrobiłeś zwarcie w stacji albo odwrotnie podpiąłeś zasilanie do stacji dyskietek choć to praktycznie niemoźliwe,ale.
Jak jeszcze wsadzałeś taśme sygnałową stacji na włączonym kompie to moźliwe źe poszedł kontroler i coś jeszcze.
Podejrzewam źe znów serwis.
Ale moźe będziesz miał szczęście.
Przed instalacja drukarki w Uruchom wpisz:
net stop spooler +Enter
i zaraz
net start spooler +Enter
net stop spooler +Enter
i zaraz
net start spooler +Enter
jejku jejku:> prawde mowiac pytalem si o blad z tym escd i drukarka, systemu nie zainstaluje od nowa bo nie dziala stacja dyskietek nie jestem lama mam troszke czasu komputer i potrafie podpiac stacje a z pierwdzy raz sie spotkalem z tym ze takie bledy daje drukarka jak bym wiedzial to bym nie pytal co do stacji dyskietek odpialem ja a mowilem prawde ze sie usmazyla blyslo strzelilo i pierdyklo jak ja podlaczalem.. no i sie wygadalem mialem nie pisac jak to zorbilem;) nie dzialala mi i podlaczalem i wywlaczalem no i zapomnialem....wylaczyc komputer od sieci i tak ja pochowalem ale prosze podpowidziec co moze byc nie tak ....no i tu pytania ktore zadalem na gorze...
moze zasilacz walniety...
Co do smaźenia , moźe trza olej wymienić? :wink:
Ale powaźniej pisząć, zrób rest BIOSU ,zworką lub wyjęciem baterii – napisz czy pomogło.
Co do stacji dyskietek : rzadko się zdaźa by to się jak piszesz "smaźyło" jeśli podłączasz tak jak ma być .
Nie działa Ci stacja zobacz jak podpiąłeś taśmę, nie ma być tak jak w dyskach twardych czerwony przewód z taśmy w stronę wtyczki zasilającej tylko odwrotnie , wtykę zasilającą nie mozna inaczej podłączyć bo nie pasuje , tak więc IMO z "usmaźenia" stacji nici – nie działa bo xle podpiąłeś IMO.
Komututer robi tylko to co chcesz by robił, jeśli się nie włączył widzocznie napotkał jakiś błąd – moźe od stacji dyskietek właśnie.
Daj sobie na razie spokój z SATA i podłącz normalnie po staremu.
Zresetuj BIOS ,najpierw.
Ps. Nie pisz juź moźe o smaźeniu czegokolwiek po sobie tu pomyslą źe pod 380V podłaczasz tego kompa :lol:
Ale powaźniej pisząć, zrób rest BIOSU ,zworką lub wyjęciem baterii – napisz czy pomogło.
Co do stacji dyskietek : rzadko się zdaźa by to się jak piszesz "smaźyło" jeśli podłączasz tak jak ma być .
Nie działa Ci stacja zobacz jak podpiąłeś taśmę, nie ma być tak jak w dyskach twardych czerwony przewód z taśmy w stronę wtyczki zasilającej tylko odwrotnie , wtykę zasilającą nie mozna inaczej podłączyć bo nie pasuje , tak więc IMO z "usmaźenia" stacji nici – nie działa bo xle podpiąłeś IMO.
Komututer robi tylko to co chcesz by robił, jeśli się nie włączył widzocznie napotkał jakiś błąd – moźe od stacji dyskietek właśnie.
Daj sobie na razie spokój z SATA i podłącz normalnie po staremu.
Zresetuj BIOS ,najpierw.
Ps. Nie pisz juź moźe o smaźeniu czegokolwiek po sobie tu pomyslą źe pod 380V podłaczasz tego kompa :lol:
Strona 1 / 1