W32.Spybot.Worm moźe ktoś wie jak usunąć !!!???
Trochę poznajdywałem na forum, ale linki są do stron po angielsku i tu jest problemik, co oni tam piszą jak go usunąć. Wiem, wiem trzeba było języków się uczyć...
Odpowiedzi: 4
Podczas uruchamiania Twojego PC trzymasz wciśnięty klawisz F8.
Komputer uruchomi się z charakterystyczym czarnym ekranem,
z dostępnej listy wybierasz :
Uruchom w trybie awaryjnym,
Wybierasz swoje konto,
Po komunikacie który się pojawi potwierdzasz naciskając OK.
Komputer uruchomi się z charakterystyczym czarnym ekranem,
z dostępnej listy wybierasz :
Uruchom w trybie awaryjnym,
Wybierasz swoje konto,
Po komunikacie który się pojawi potwierdzasz naciskając OK.
Szybko szybko i się nie zalogowałem.Anonymous:Wielkie dzięki, wszystko się udało doprowadzić do porządku. Sprzęcik czysty od zagroźeń. Zrobiłem wszystko oprócz uruchomienia kompa w trybie awaryjnym F8, nie kumam o co chodzi nigdy o tym nie słyszałem. jak moźecie to napiszcie jak to się robi. Pozdrówka!!!
Wielkie dzięki, wszystko się udało doprowadzić do porządku. Sprzęcik czysty od zagroźeń. Zrobiłem wszystko oprócz uruchomienia kompa w trybie awaryjnym F8, nie kumam o co chodzi nigdy o tym nie słyszałem. jak moźecie to napiszcie jak to się robi. Pozdrówka!!!
Wyłącz punkty przywracania systemu,
Uaktualnij sygnaturę aplikacji antywirusowej,
Uruchom PC w trybie awaryjnym (F osiem),
Uruchom aplikację antywirusową i przeskanuj,
Usuń pliki które zostały zainfekowane,
Uruchom rejestr systemowy wyedytuj klucz :
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun usuń odwołanie do pliku który został zainfekowany – po prawej stronie okna ( nazwę spisz po skanowaniu, jeśli wykryje infekcje w danym pliku ),
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce – po prawej stronie okna usuń wartość zaczynającą się na literę D.,
Uruchom wyszukiwarkę systemową plików,
Zaznacz wyszukiwanie wszystkich plików i folderów,
Szukaj tftp*.* i usuń wszystkie pliki wartości 0 ,które zostały znalezione.
Uruchom ponownie PC, włącz punkty przywracania systemu i dokonaj ponownego skanowania.
Infekcja powinna zostać usunięta.
Uaktualnij sygnaturę aplikacji antywirusowej,
Uruchom PC w trybie awaryjnym (F osiem),
Uruchom aplikację antywirusową i przeskanuj,
Usuń pliki które zostały zainfekowane,
Uruchom rejestr systemowy wyedytuj klucz :
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun usuń odwołanie do pliku który został zainfekowany – po prawej stronie okna ( nazwę spisz po skanowaniu, jeśli wykryje infekcje w danym pliku ),
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce – po prawej stronie okna usuń wartość zaczynającą się na literę D.,
Uruchom wyszukiwarkę systemową plików,
Zaznacz wyszukiwanie wszystkich plików i folderów,
Szukaj tftp*.* i usuń wszystkie pliki wartości 0 ,które zostały znalezione.
Uruchom ponownie PC, włącz punkty przywracania systemu i dokonaj ponownego skanowania.
Infekcja powinna zostać usunięta.
Strona 1 / 1