W win Xp wyskakuje "mozna bezpiecznie wylaczyc komputer

Mam problem z xp bo jak mialem zainstalowane mileniuma to wylanczal sie normalnie ale wtedy juz nie dizlal przycisk "power"tzn– wlaczyc sie kompa dalo nim ale wylanczyc za cholere!!!nawet jak sie trzymalo to 5 sek. a na plycie jest dobrze podpiwty. teraz mam xp i to samo tyle ze juz sie automatycznie nie wylancza i po zamknieciu Xp pisze "monza teraz bezpiecznie wylaczyc komputer" wiec ciska power i lipa nie dziala!!!! a "shaddoow" nic niedaje!!

Odpowiedzi: 2

panel sterowania/opcje zasilaia/ tam znajdziesz opcję którą trzeba zaznaczyć, a nazywa się "włącz zaawansowane zarządzanie energią" (czy jakoś tak podobnie). Komp ot tej pory będzie sięsam wyłączał.

Co do powera – sprawdź w biosie, powinna być opcja ustawiająca jak długo ma być wciśniety przycisk zasilania źeby wyłączało kompa.
SLAY3R
Dodano
24.11.2003 22:57:51
U mnie pomogło właczenie opcji w panelu sterowania ––> "Opcje zasilania" moźe masz tam opcje "oszczendzania energi" moźe to pomoźe . Jezeli tak nie jest to trzeba sie pobawic w biosie lub po prostu zmienic zworki na płycie głównej?
FAtman
Dodano
24.11.2003 22:55:56
Anonymous
Dodano:
24.11.2003 22:44:34
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1