VPN
czesc mam taki problem , jestem w wirtualnej sieci VPN , chciałbym z pracy podłączyć się do domowego komputera za pomocą pulpitu zdalnego lub vnc, nie moge bo blokuje porty firewall.
1. Czy moźna wykorzystać jakoś inne porty, standardowo otwarte np.: 80,21,23... do połączenia ?
2. są programy które wykorzystują wolne, otwarte porty za pomocą, których moźna było by nawiązać połączenie ?
z góry dziękuje za pomoc.
1. Czy moźna wykorzystać jakoś inne porty, standardowo otwarte np.: 80,21,23... do połączenia ?
2. są programy które wykorzystują wolne, otwarte porty za pomocą, których moźna było by nawiązać połączenie ?
z góry dziękuje za pomoc.
Odpowiedzi: 3
Firewallem w domu kieruje ktos z zagranicy ? Czy tez moze chodzi o firmowego firewalla ? Jesli firmowego, jestes pewien ze blokuje Ci wyjscie ? A moze komputer w domu jest za firewallem, w sieci osiedlowej ?
nie mam dostępu do firewalla, próbuje podłączyć się z pracy, a firewallami kierują z zagranicy :/
Zezwol wiec na ruch na porcie obslugujacym Zdalny pulpit lub VPN. Jaki masz problem ?bolo.young:...nie moge bo blokuje porty firewall.
Strona 1 / 1