vista ultimate - dziwne zmiany ilości miejsca na dysku
Witam!
Czym może być spowodowany problem z gwałtownymi zmianami w ilości miejsca na dysku systemowym... Zdaża się, że w trakcie normalnego użytkowania systemu albo po restarcie nagle zmienia się ilość miejsca na dysku systemowym mimo że nie zostały wykonane żadne zmiany które mogłyby to spowodować... Np. uruchamiam komputer - jest 1 GB miejsca a już po kilu chwilach pracy 600 MB. Dodatkowo dodam, że zmienne systemowe odpowiedzialne za katalogi plików tymczasowym zostały ustawione na inny dysk... Mam jeszcze inne pytanie: w jakim katalogu są przechowywane sciągnięte pliki aktualizacji? Pytam ponieważ mam problem z pewną aktualizacją (VS 2005 Team SP1). Otóż nie mogę jej zainstalować (znany problem) a system ciągle mi ją proponuje mimo że automatyczne aktualizacje są przełączone na tryb tylko informowania... Proszę o sugestie...
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 3
Jeśli to nie plik wymiany to po uruchiomieniu systemu uruchom [url=http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/FileAndDisk/Diskmon.mspx]DiskMon[/url] - informacji przeleje się sporo ale może wyłapiesz co i gdzie powoduje zmniejszanie się miejsca na dysku.
co do swap to pagefile.sys ma ciagle taki sam rozmiar...
1. Swap?!
2. Ukryj ją.
Strona 1 / 1