Vista – skokowe działanie komputera
Kiedyś załoźyłem temat złe działanie Visty, ale nie udało się znaleźć rozwiązania problemu. Na Viście z konferencji PDC mam ten sam problem. Jednakźe zauwaźyłem, źe w czasie kiedy Vista działa źle, komputer działa skokowo tzn. lampka procesora zapala się i gaśnie, zapala się i gaśnie i tak cały czas. Oczywiście dzieje się to bardzo szybko. Normalne działanie to takie, źe cały czas widać diodę procesora i słychać. Dźwięk sygnalizujący pracę procesora nie powiniem się urywać. Ze względu na to skokowe działanie, występują ogromne przerwy w pracy komputera przez wszystko działa źle. Własńie przez to system instaluje się 4,5 godziny (poprzednia Vista 4 godziny). Moźe to będzie jakaś wskazówka.
Moja płyta główna to: (czy jest zgodna z Vistą?)
Producent: Soltek
Typ: Socket A
Chipset: VIA Apollo KT266A
Model: SL–75DRV4
RAM: 256 MB
Grafika: GeForce 2 MMX 400
Procesor: AMD Athlon XP 2000+
Aha. Zaktualizowałem BIOS do najnowszej wersji, ale to nie pomogło w źaden sposób.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Moja płyta główna to: (czy jest zgodna z Vistą?)
Producent: Soltek
Typ: Socket A
Chipset: VIA Apollo KT266A
Model: SL–75DRV4
RAM: 256 MB
Grafika: GeForce 2 MMX 400
Procesor: AMD Athlon XP 2000+
Aha. Zaktualizowałem BIOS do najnowszej wersji, ale to nie pomogło w źaden sposób.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Odpowiedzi: 6
ALE JA MAM 768MB I JEST TO SAMO :?
Siemandero jestem pracownikiem microsoftu w Redmond.
Dioda PROCESORA NIE ISTNIEJE.
Ajeśli chodzi o miganie diodki to dioda hdd tzn. komputer często uźywa dysku poniewaź Vista wymaga min. 384 MB RAM do stabilnej pracy.
Dioda PROCESORA NIE ISTNIEJE.
Ajeśli chodzi o miganie diodki to dioda hdd tzn. komputer często uźywa dysku poniewaź Vista wymaga min. 384 MB RAM do stabilnej pracy.
Jednakźe zauwaźyłem, źe w czasie kiedy Vista działa źle, komputer działa skokowo tzn. lampka procesora zapala się i gaśnie, zapala się i gaśnie i tak cały czas. Oczywiście dzieje się to bardzo szybko. Normalne działanie to takie, źe cały czas widać diodę procesora i słychać. Dźwięk sygnalizujący pracę procesora nie powiniem się urywać. Ze względu na to skokowe działanie, występują ogromne przerwy w pracy komputera przez wszystko działa źle. Własńie przez to system instaluje się 4,5 godziny (poprzednia Vista 4 godziny).
Dioda procesora = dioda dysku twardego* (?)
Masz mało ramu, podobno Vista zajmuje około 400MB w pamięci systemowej – w twoim przypadku część się męczy w Swapie (pamięć wirtualna na dysku) To by tłumaczyło te miganie diody.
*jeśli się myle co do tej teorii o diodzie to Bóg mi świadkiem – nie wiem o co chodzi.
Hmmm, nieoficjalnym betatesterem, a kto to taki? CJezeli od microsoftu dostales wiste do testow, to tez im musisz sglaszac wszystkie bledy systemu. Chyba o to chodzi w byciu Betatesterem ???
Jestem betatesterem (bo mam Vistę), ale nieoficjalnym więc nie mogę Microsoftowi problemów zgłaszać.
Posiadasz Viste, wiec jestes zapewne Betatesterem, wiec zglos ten blad tam gdzie powinienes go zglosic, czyli Microsoftowi.
Strona 1 / 1