vista po upgrade sp1 (acpi 0xc0000098 error)

Witam, Dzisiaj postanowiłem zainstalować SP1 dla visty w wersji HOME Premium Operacja ta trwała kilka godzin... po czym komputer przestał sie prawidłowo uruchamiać. W chwili obecnej przy próbie uruchomienia wyświetla mi się napis z błędem że nie odnaleziono pliku acpi.sys (mimo iż jest...) lub tez jest uszkodzony (nadpisałem go z innego systemu - nie pomogło). Próbowałem naprawić system z plytki za pomoca narzędzie niestety to nie pomogło. mam jedenie dostep do konsoli ale tylko z plytki. Zalezy mi na tym aby uruchomic system bez nowej instalacji (opcja aktualizacji systemu jest nieaktywna pewnie dlatego ze system jest nowszy na dysku niz na plycie). Czy ktos wie jak sobie z tym poradzic? to dla mnie sprawa życia lub śmierci :(

Odpowiedzi: 1

Za późno. Teraz masz dwa wyjścia: z poziomu konsoli przywrócić następujące pliki: hal.dll ntkrnlpa.exe ntoskrnl.exe do folderu Windows\System32 oraz pliki: acpi.sys volmgr.sys disk.sys volsnap.sys msisadrv.sys pci.sys do folderu Windows\System32\Drivers Potem módl się żeby system odpalił, bo jesli po tym nie odpali, to nie pozostaje nic innego jak reinstalacja systemu.
Veers
Dodano
15.10.2009 21:12:50
theniel
Dodano:
15.10.2009 20:10:35
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1