Vista nie widzi zawartości katalogów CD

Witam, ciekwostka, dostałem płytę CD z nagranymi dokumentami pdf (6 katalogów) w każdym po kilkadziesiąt dokumentów Vista widzi tylko same katalogi, i pokazuje je jako puste. Po najechaniu myszka i PPM -> właściwości - pokazuje pojemność ok 100 Mb. Kopiowanie daje tylko efekt skopiowania katalogów, bez zawartośc - bo nie widzi. Dałem -> pokaż ukryte pliki systemowe - nie pomogło. Naturalnie - wcześniej przez total commander - tyż nie działa. Włożyłem płytę do napędu na komputerze z XP - wsio widoczne. Poradzić to sobie poradziłem - pamięć USB - kopoiuj i już. Ale warto by znać przyczynę, rozwiazanie, coby w przyszłości uniknąć wpadki. Aha - vista home basic.

Odpowiedzi: 3

To samo VistaHP,nagrane CD,czasemDVD widzi jako puste nośniki.(nie ma znaczenia marka płytki)
detektor
Dodano
13.06.2007 19:24:55
No właśnie. Póki co, problem nie zniknął. Powiem więcej: pojawiła się jeszcze kilkukrotnie. Trochę to irytujące. ](*,)
tomasz_z
Dodano
13.06.2007 11:02:04
Mam podobne fanaberie. Jednak u mnie to wyglada inaczej. czasami Vista ma jakieś odchyły i widzi nagrane płytki jako puste nośniki to nagrania. Dzieje sie też tak czasami z tłoczonymi płytkami. Miałem kiesyś w XP podobne problemy że niw widział płytek, ale z czasem przestało mi taikie coś wyskakiwać. Może naprawili to w SP2 albo w jakiejś łatce. Zapewne to też z czasem naprawią. Vista Ultimate.
marim88
Dodano
09.06.2007 13:39:31
tomasz_z
Dodano:
31.05.2007 00:12:31
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1