Vista nie startuje kolejny raz

Witam mam Viste i XP na roznych dyskach. Na poczatku mialem bootmanagera z wyborem systemów - domyslna Vista. Ale po miesiacu Vista przestała się uruchamiać - po prostu dysk pracował do momentu paska postępu a potem co 2,3 sekundy pomigała dioda i nic - czarny ekran. Restarty nic nie dawały - ekran z wyborem mozliwości uruchomienia trybów awaryjnych - ostatnia znana konfiguracja nie działała. Naprawianie z płyty też nic. Myślałem że to wina managera więc zainstalowałem od nowa xp i Viste bez mozliwosci wyboru systemów. Wszystko ok ale znów po miesiącu Vista przestała startowac - i tu zrobiłem zamianę wtyczek SATA - odpaliła. Wróciłem do poprzedniego układu wtyczek i działało, ale znów po kilkunastu razach przestała się uruchamiać - wyłaczyłem kompa i wyjąłem i włożyłem wtyczkę SATA (dysku z Vistą)- uruchomiła się - dziwne. Co to może być - nie odpowiada mi wyciąganie i wkładanie wtyczki SATA - skomplikowany sposób uruchamiania kompa.

Odpowiedzi: 2

pełny legal, home premium
piters2
Dodano
05.12.2007 01:02:08
Jeśli masz kopie "legalną inaczej" może to być problem wywołany cracowaniem systemu.
wsbk
Dodano
04.12.2007 18:35:11
piters2
Dodano:
04.12.2007 00:39:46
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1