Vista na laptopie HP
Witam, posiadam laptopa HP z preinstalowanym systemem windows Vista home premium. Oczywiście jak to jest teraz w zwyczaju nie dołączyli systemu osobno na płytce i do tego płytkę z oprogramowaniem dodatkowym, tylko zrobili jakąś partycję recovery i z tego można niby przywrócić szybko system. Wszystko byłoby OK gdyby nie fakt, że do instalki wrąbane są wszystkie sterowniki i bezsensowne programy dołączane do kompa przez HP. Komp przez to strasznie zamula. Już podczas pierwszego uruchomienia w trayu uruchomiło mi się chyba z 8 programów!
Chciałbym się dowiedzieć czy ten system na partycji recovery to "goły system" czy z zainstalowanymi wszystkimi bzdetami od HP od razu?
Totalnym bezsensem jest też to, że na dysku 200GB mam utworzone tylko dwie partycje (C: i tą recovery). Słyszałem, że można podzielić dysk na więcej partycji ale po skorzystaniu z tego przywracania systemu obraz dysku przywraca się na ten domyślny układ i jest niebezpieczeństwo utracenia danych. czy da się to jakoś ominąć?
Niestety HP chciało byc mądrzejsze od użytkownika i samo zdecydowało jak ma wyglądać jego komputer.
Dzięki za pomoc
pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Zawartość jest taka sama jak to co masz poinstalowane.
Ściagnij, o ile nie zostął dołączony, program do zrzucania zawartości z tej partycji i posłóż się niem, a potem pokombinuj z rezaniem jej zawartości, ale nie oryginalnej, a tej zrzuconej.
Strona 1 / 1