Vista i XP na jednym komputerze

Cześć jestem nowy patrzylem na artykuł odnośnie zaistalowania visty z wcześniej zaistalowanym xp a ja mam na odwrót mam zainstalowaną viste i chce zaistalować xp jeżeli temat byl na forum prosze o link widzialem to pytanie w najczęściej zadawanych pytaniach ale nie am tam znacznej odp pomoże mi ktos :) ??

Odpowiedzi: 5

dzienx :)
filozof^n
Dodano
13.12.2007 21:09:32
dzienx :)
filozof^n
Dodano
13.12.2007 21:08:13
Czyli czym mam to zrobic to defragmentacje ??? Gdzie jest to centrum zarządzania sorkiże sie o głupoty takie pytam ale viste mam od dwóch dni
filozof^n
Dodano
13.12.2007 21:01:09
  • sCooBy 13.12.2007 21:03:48

[quote=filozof^n]Czyli czym mam to zrobic to defragmentacje ??? Gdzie jest to centrum zarządzania sorkiże sie o głupoty takie pytam ale viste mam od dwóch dni [/quote] Prawy przycisk myszki na ikonę "Komputer" znajdującą się na pulpicie -> Zarządzaj -> Zarządzanie dyskami

Tyle że jak próbuje zainstalować xp-ka to podczas instalacji pisze mi że mam źle dyski podzielone ci że stacja nie przewodzi :P a partycje mam dwie specjalnie na potrzeby xp-ka stworzylem defragmentorem visty 10 gb na xp :)
filozof^n
Dodano
13.12.2007 20:47:11
  • sCooBy 13.12.2007 20:53:10

[quote=filozof^n]Tyle że jak próbuje zainstalować xp-ka to podczas instalacji pisze mi że mam źle dyski podzielone ci że stacja nie przewodzi :P a partycje mam dwie specjalnie na potrzeby xp-ka stworzylem defragmentorem visty 10 gb na xp :) [/quote] Stworzyłeś partycje defragmentatorem visty - buueeeheheheeheee... A teraz poważnie - utwórz partycję podstawową (nie jakieś dyski logiczne w partycji rozszerzonej) za pomocą centrum zarządzania dyskami Visty.

[quote=filozof^n]Cześć jestem nowy patrzylem na artykuł odnośnie zaistalowania visty z wcześniej zaistalowanym xp a ja mam na odwrót mam zainstalowaną viste i chce zaistalować xp jeżeli temat byl na forum prosze o link widzialem to pytanie w najczęściej zadawanych pytaniach ale nie am tam znacznej odp pomoże mi ktos :) ??[/quote] No to zainstaluj XP po czym ponownie zabotuj z płyty instalacyjnej Windows Vista i w opcjach odzyskiwania (napraw komputer - czy jakoś tak) - wybierz przywracanie boot-sektora (z doświadczenia wiem że trzeba 2 razy powtórzyć tą czynność)
sCooBy
Dodano
13.12.2007 20:36:44
filozof^n
Dodano:
13.12.2007 20:23:16
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1