Vista i XP na jednym komputerze
Cześć jestem nowy patrzylem na artykuł odnośnie zaistalowania visty z wcześniej zaistalowanym xp a ja mam na odwrót mam zainstalowaną viste i chce zaistalować xp
jeżeli temat byl na forum prosze o link widzialem to pytanie w najczęściej zadawanych pytaniach ale nie am tam znacznej odp pomoże mi ktos :) ??
Odpowiedzi: 5
dzienx :)
dzienx :)
Czyli czym mam to zrobic to defragmentacje ???
Gdzie jest to centrum zarządzania sorkiże sie o głupoty takie pytam ale viste mam od dwóch dni
-
[quote=filozof^n]Czyli czym mam to zrobic to defragmentacje ??? Gdzie jest to centrum zarządzania sorkiże sie o głupoty takie pytam ale viste mam od dwóch dni [/quote] Prawy przycisk myszki na ikonę "Komputer" znajdującą się na pulpicie -> Zarządzaj -> Zarządzanie dyskami
Tyle że jak próbuje zainstalować xp-ka to podczas instalacji pisze mi że mam źle dyski podzielone ci że stacja nie przewodzi :P a partycje mam dwie specjalnie na potrzeby xp-ka stworzylem defragmentorem visty 10 gb na xp :)
-
[quote=filozof^n]Tyle że jak próbuje zainstalować xp-ka to podczas instalacji pisze mi że mam źle dyski podzielone ci że stacja nie przewodzi :P a partycje mam dwie specjalnie na potrzeby xp-ka stworzylem defragmentorem visty 10 gb na xp :) [/quote] Stworzyłeś partycje defragmentatorem visty - buueeeheheheeheee... A teraz poważnie - utwórz partycję podstawową (nie jakieś dyski logiczne w partycji rozszerzonej) za pomocą centrum zarządzania dyskami Visty.
[quote=filozof^n]Cześć jestem nowy patrzylem na artykuł odnośnie zaistalowania visty z wcześniej zaistalowanym xp a ja mam na odwrót mam zainstalowaną viste i chce zaistalować xp
jeżeli temat byl na forum prosze o link widzialem to pytanie w najczęściej zadawanych pytaniach ale nie am tam znacznej odp pomoże mi ktos :) ??[/quote]
No to zainstaluj XP po czym ponownie zabotuj z płyty instalacyjnej Windows Vista i w opcjach odzyskiwania (napraw komputer - czy jakoś tak) - wybierz przywracanie boot-sektora (z doświadczenia wiem że trzeba 2 razy powtórzyć tą czynność)
Strona 1 / 1