Vista i XP na dwóch partycjach PROBLEM

Witam! Zainstalowałem sobie XP na partycji D, po czym Viste na C. Chciałbym mieć możliwość uruchomienia XP ale żadne narzędzie tego nie umożliwia. Nie działa VistaBootPRO, EasyBCD. Nie znalazłem żadnego poradnika bo przykład jest odosobniony - zazwyczaj ludzie robią to na odwrót, albo jeszcze nie mają zainstalowanego XP i Visty i wszystko robią razem. XP jest jeszcze "goły" i mogę go formatować, Vista już nie:( Co radzicie?

Odpowiedzi: 4

A bo to Ty go stworzyłeś;) No w każdym razie robie to 3 raz ;] bo tamte pliki już kiedyś gdzieś znalazłem i ściągnałem (chyba EasyBCD mi to doradził) i się nie do końca zrobiło to co powinno:) Nic z tego. Ten sposób działa tak samo jak EasyBCD lub VistaBootPRO z tym że trzeba się męczyć w konsoli. Jak ustawić: Windows Drive i System Bootloader oraz Windows Directory??
dominik4142
Dodano
09.02.2008 01:29:07
[url=http://support.microsoft.com/kb/919529/pl]Gdyby to było takie łatwe[/url] Niestety nie jest i męczę się od 19 do 24 więc już trochę minęło. Ap ropo zauważyłem że powstał jeden lub 2 artykuły, a reszta to tłumaczenia albo delikatna edycja:) EDIT Tak już przeczytałem i zauważyłem, że albo Wy ale ktoś od Was na chama skopiował dział: :D Jak przywrócić bootloader Windows Vista? Jak uruchomić wiersz poleceń podczas instalacji Windows Vista? Zmiana domyślnej kolejności uruchamiania systemów. Próbowałem tej metody ale zdaje się że nie dobrnąłem do końca bo żadnych błędów nie wykrywał, ale spróbuje jeszcze raz:/
dominik4142
Dodano
09.02.2008 01:10:38
  • Anathema 09.02.2008 01:18:04

[quote=dominik4142] Tak już przeczytałem i zauważyłem, że albo Wy ale ktoś od Was na chama skopiował dział: :D Jak przywrócić bootloader Windows Vista? Jak uruchomić wiersz poleceń podczas instalacji Windows Vista? [/quote] FAQ ten stworzony został w październiku 2006... ;-) Tak więc wszelkie kopie to raczej od Nas :P

[quote=dominik4142]Co radzicie?[/quote] Zaglądnij do przyklejonego FAQ ;-)
Anathema
Dodano
09.02.2008 01:09:07
e j moż e tu? http://www.google.pl/search?hl=pl&q=vista+i+xp&lr=
Small Mike
Dodano
09.02.2008 01:01:24
dominik4142
Dodano:
09.02.2008 00:52:45
Komentarzy:
4