vista home premium 64

witam . mam problem , zaraz po uruchomieniu systemu dostaje alert o tym ,że kopia systemu nie jest orginalna i niektóte funkcje systemu zostaną wyłączone między innymi areo . System jest orginalny i aktywowany. Do dzisiaj nie było problemów . Dodam tylko ,że we właściwościach komp. napisano ,że system vindows został aktywowany. O co chodzi?

Odpowiedzi: 7

Sorry, to HP jakoś skojarzyło mi sie z Hewlett-Packard, stąd moje pytania.
wojtt
Dodano
25.06.2007 13:29:27
Vista HP OEM x64 HP - Home Premium Boo to wersja dla domownikow :D?
Ukey
Dodano
25.06.2007 00:37:07
Hmm..., dlaczego w takim razie masz Viste HP?
wojtt
Dodano
25.06.2007 00:22:34
Ukey a czy nie jest w Twoim przypadku tak, że Twoja Vista nie wymaga aktywacji? Jak piszesz to masz Viste HP, podejrzewam więc, że Twój sprzęt to pewnie jakiś notebook albo firmowy komp, a z tego co mi sie gdzieś o ucho/oko obiło to taki system nie wymaga aktywacji?
wojtt
Dodano
24.06.2007 23:46:10
  • Ukey 25.06.2007 00:06:34

[quote=wojtt]Ukey a czy nie jest w Twoim przypadku tak, że Twoja Vista nie wymaga aktywacji? Jak piszesz to masz Viste HP, podejrzewam więc, że Twój sprzęt to pewnie jakiś notebook albo firmowy komp, a z tego co mi sie gdzieś o ucho/oko obiło to taki system nie wymaga aktywacji? [/quote] Hymm niestety zwyczajny skladak :] A aktywacji wymaga ale juz 2x aktywowalem i dalej działa. Tzn po instalacji wyskakuje by aktywowac produkt wiec klikam by to zrobil i juz ... "System został aktywowany"

jak narazie niemam takowych problemow... Sam mam Viste HP x64 i jak narazie 2 raz instalowalem, ale 0 problemow. Aktywacja przebiega bez problemowo itp... Podczas zmiany biosu od plyty glownej nawet niebylo problemu. Kurde wszyscy maja jakies problemy a ja nie.... zaczyna to byc dosc irytujace. Znajac produkty M$ jak cos sypnie to na maxa ...
Ukey
Dodano
24.06.2007 21:41:46
Nie wiem dokładnie czy chodzi o to samo ale miałem podobny zwód wczoraj po zainstalowaniu opcjonalnej aktualizacji sterownika do płyty głównej "nVidia nForce4 Serial ATA" z tym, że u mnie wyskoczyło we właściwościach systemu: "pozostało 3 dni do automatycznej aktualizacji". Postąpiłem zgodnie z instrukcjami ale oczywiście wcześniej aktywowany już system nie dał się aktywować jeszcze raz przez automat telefoniczny, więc automatycznie połączono mnie z pracownikiem Microsoft`u, który wyjaśnił, że OEM`owy system po aktualizacji sterowników do płyty głównej "pomyślał" iż jest przeinstalowany na inny komputer tudzież używany na innym komputerze lub został wymieniony jakiś podzespół w komputerze odpowiedzialny za identyfikację legalności systemu. Następnie po podaniu przeze mnie pierwszych 6 cyfr identyfikatora instalacji pan z Microsoftu przełączył mnie na automat, który podał mi 48 cyfr identyfikatora potwierdzenia. Wszystko już jest ok, tylko wkurza mnie fakt, iż ściągnąłem sterownik prosto od Microsoftu a tu takie ceregiele. Pozdrawiam.
RobiX
Dodano
21.06.2007 21:57:26
W sumie nie wiadomo jak zwykle o co chodzi, niemniej "telefon do przyjaciela" [Microsoftu] pozwoli wyjaśnić całe nieporozumienie.
Endrju
Dodano
21.06.2007 09:07:33
bartomar
Dodano:
21.06.2007 01:03:33
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1